Număr record de maşini înmatriculate în Sălaj. S-au plătit taxe de până la 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai săptămâna trecută au fost înmatriculate 491 de maşini, cele mai multe înregistrate în acest an, aproximativ 100 în fiecare zi. Cea mai scumpă taxă de poluare a fost de 5.000 de euro.

Săptămâna trecută a fost vârful înmatriculărilor de maşini în judeţ. Situaţia s-a calmat după ce ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că maşinile intrate în ţară înainte de 31 decembrie vor putea fi înmatriculate după actuala taxă de poluare.

Speriaţi că, la anul, vor trebui să plătească taxe de înmatriculare mai mari cu până la 50 la sută, sălăjenii s-au grăbit să-şi înscrie în circulaţie maşinile înainte de intrarea în vigoare a noii taxe. Potrivit inspectorului de poliţie Sorin Ţîrlea, şeful Compartimentului de înmatriculări din cadrul Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor, săptămâna trecută au fost înregistrate cele mai multe înmatriculări, 491, recordul absolut fiind deţinut de ziua de marţi, 21 decembrie, când au fost înscrise în circulaţie 147 de maşini.

Cea mai scumpă taxă: 5.000 de euro


„Săptămâna trecută s-au înregistrat şi sume record plătite ca taxă de poluare. Cea mai mare sumă plătită de proprietarul unui autovehicul cu capacitate cilindrică mare a fost de 21.603 lei (aproximativ 5.000 de euro – n.r). Peste 20.000 de lei a plătit un sălăjean şi în 23 decembrie, de data aceasta pentru o autoutilitară. Restul sălăjenilor care şi-au înmatriculat maşinile au plătit taxe sub 20.000 de lei“, a afirmat Sorin Ţîrlea.

Situaţia s-a mai calmat


Numărul celor care se grăbesc să-şi înscrie maşinile a scăzut după ce ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat în 23 decembrie că autovehiculele intrate în ţară înainte de 31 decembrie vor putea fi înmatriculate în primele două luni ale anului viitor după actuala taxă de poluare. Situaţia a fost confirmată şi de şeful Registrului Auto Român (RAR) Sălaj, Ionel Dumuţa, care a spus că numărul maşinilor care fac coadă la poarta instituţiei a scăzut în urma anunţului de la 120 pe zi, la 80. În acest moment, la RAR se pot face programări pentru 5 ianuarie.

Cifră: 10.530 de maşini au fost înmatriculate în Sălaj în acest an, cu 156 mai multe decât anul trecut

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite