Noul inspector şcolar general şi-a luat, oficial, funcţia în primire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bancea a fost propus în funcţie de PNL
Gheorghe Bancea a fost propus în funcţie de PNL

Gheorghe Bancea este, oficial, noul inspector şcolar general al Sălajului, după ce şi-a luat funcţia în primire de la predecesorul său, Ioan Abrudan, într-o scurtă ceremonie ce a avut loc astăzi la prânz.

Ordinul de numire a lui Gheorghe Bancea în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Sălaj, ca interimar până la desemnarea prin concurs a unui şef pentru Inspectoratul Şcolar, a fost semnat de ministrul Liviu Pop încă de luni, 25 iunie, însă preluarea, efectivă, a mandatului, a avut loc abia astăzi, joi, 28 iunie. La preluarea conducerii Inspectoratului Şcolar de către Bancea a fost prezent şi Ioan Abrudan, cel care a condus în ultimii nouă ani instituţia şi care părăseşte inspectoratul după 22 de ani în care a lucrat acolo (din 1990 până în 1996 ca inspector de geografie, din 1996 până în 2005 ca inspector şcolar general adjunct, iar din 2005 până la începutul acestei săptămâni, ca inspector şcolar general).

Numirea noului inspector vine în contextul în care USL a început încă din luna mai să schimbe şefii inspectoratelor şcolare din ţară, conduse, în cea mai mare parte, de membri ai PDL (cum a fost cazul şi în Sălaj). Gheorghe Bancea a fost promovat în această funcţie de PNL, fiind secretarul Biroului Permanent Local al PNL Zalău. Cel mai probabil, PSD va lua funcţia de inspector şcolar general adjunct, ocupată ocupată acum de udemersitul Szabo Ştefan.

Gheorghe Bancea are 42 de ani, ese profesor de istorie şi a predat până acum această disciplină la Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu" din Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite