Noua Lege a Educaţiei lasă Sălajul fără 200 de profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea cu două ore a normei profesorilor cu gradul I şi cu peste 25 de ani de vechime va duce la dispariţia a aproape 200 de posturi, ocupate acum de suplinitori.

Învăţământul preuniversitar sălăjean va pierde aproape 200 de posturi după aplicarea noii Legi a Educaţiei, mai exact a prevederii prin care profesorii cu gradul didactic I şi cu peste 25 de ani de vechime nu mai beneficiază de reducerea cu două ore o normei. Potrivit inspectorului şcolar de personal, Viorel Lungu, în judeţ aveam aproximativ 2.000 de dascăli aflaţi în această situaţie, care vor trebui să treacă din nou la norma de 18 ore pe săptămână, de la 16 până acum. Modificarea va duce la dispariţia a aproape 200 de posturi, ocupate acum de suplinitori.

Lungu spune că modificarea nu poate fi aplicată acum, ci abia începând cu anul şcolar 2011 - 2012. "În mediul rural abia s-au putut forma catedre de 16 ore, nu am avea de unde să le dăm acum încă două ore", explică el, precizând că nici în şcolile de la oraş nu este foarte uşor să operezi astfel de modificări în mijlocul anului şcolar.

De altfel, şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a lăsat să se înţeleagă că noua lege nu va produce efecte în încadrarea cu personal decât începând cu anul şcolar viitor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite