Nora Majdik ştie exact ce vrea de la viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată familia îi este formată din medici, iar acest lucru ar putea-o influenţa să aleagă aceeaşi profesie, însă multiplele-i interese şi simţul mobilităţii o fac să stea pe gânduri. De altfel, acesta este singurul lucru asupra căruia nu s-a hotărât încă, tânăra planificându-şi viaţa pas cu pas, cu discernământ.

Caracter puternic, minte jucăuşă, Nora Majdik vrea să absoarbă tot ce vede şi să vadă cât mai mult. Pentru a-şi lărgi posibilităţile, a dat – şi a luat – examenul Cambridge. Spune că este foarte util pentru că toate şcolile internaţionale şi multe firme acceptă această diplomă.


Criteriul suprem: flexibilitatea


„Sunt un pic nehotărâtă în privinţa a ceea ce vreau să fac mai departe. Ar fi două posibilităţi: aş putea să urmez profesia părinţilor şi a surorii mele, pentru că astfel ei m-ar putea sprijini. Dar mi-ar plăcea, de asemenea, să fac bussiness şi management hotelier. Aceasta mi-ar permite să merg şi în străinătate, deoarece ei pregătesc studenţii să lucreze la instituţii hoteliere internaţionale. Mă voi decide anul acesta”, spune Nora cu hotărâre. Decizia îi va fi uşurată de vizita pe care o va face în Anglia în această vară, unde se va duce să-şi îmbunătăţească limba engleză şi să experimenteze un mediu necunoscut, nou pentru ea.
Crede că medicina are avantajul de a nu fi nevoit să decizi la 18 ani o dată pentru totdeauna ce vrei să faci. Spune că ea îţi mai oferă încă şase ani în care ai posibilitatea să alegi dacă vrei să fii într-o sală de operaţie sau într-un birou, te lasă să optezi pentru o specialitate sau alta.


Tenis de performanţă


Nora a făcut tenis de performanţă, pe baza căruia a primit o bursă de studii în California. A stat un an acolo, însă s-a întors să-şi continue studiile. Spune că, la vârsta de 14 ani pe care o avea atunci, era prea devreme să ia decizia abandonării studiilor pentru a se concentra doar pe sportul de performanţă. „Tati m-a dus întâi la tenis, el considera că e un hobby şi o ocupaţie foarte utilă, care te întăreşte atât fizic cât şi psihic. Am avut o bursă în California, în 2007, unde făceam tenis şi mergeam şi la şcoală. La început, tenisul a fost doar o joacă. După aceea a am ajuns să fac performanţă, însă am renunţat, ca să nu trebuiască să las şcoala. Cei de acolo renunţaseră la şcoală şi mergeau la Academia de tenis. Eu nu am vrut să fac o alegere atât de drastică la vârsta de 14 ani”, spune Nora.
Ea a revenit acasă să-şi continue studiile liceale, însă spune că a învăţat foarte multe din această experienţă. Spune că rezultatele la învăţătură i s-au îmbunătăţit, a început să privească lucrurile altfel, a devenit mult mai decisă să lupte pentru ceea ce îşi doreşte.


Ce îi place.


Spune că are un hobby mai puţin obişnuit printre copiii de vârsta ei: acela de a găti. Îi place să facă mai ales prăjituri, şi de fiecare dată altceva. Îi place să experimenteze. Agreează să iasă cu prietenii, dar şi să-şi însoţească părinţii la diferite evenimente, să petreacă mult timp cu ei. Îşi doreşte să aibă posibilitatea să fie flexibilă. Îi plac filmele şi să margă cu mama ei la cinema. La şcoală, îi plac profesorii care predau într-un stil modern şi mai puţin cei cramponaţi în vechile metode.


Ce nu îi place.


Spune că nu-i plac oamenii care vorbesc mereu despre lucruri rele. Nu-i plac negativiştii. Nu-i plac localurile, cu viaţa nesănătoasă din ele. Nu-i place când este constrânsă de alţii să facă sau să nu facă ceva. „Accept să fiu sfătuită, dar vreau să am eu puterea de a decide, nu să fiu obligată.”


Întrebări şi răspunsuri.


ADS:
Crezi că părinţii tăi ar prefera să fii medic, la fel ca ei?
N.M.:
Sunt foarte norocoasă. Părinţii mei mă sprijină în orice aş alege.
ADS:
La olimpiadele şcolare participi?
N.M.:
Am fost la olimpiadă la limba maghiară, la care am ajuns până la etapa naţională, însă m-am hotărât că nu mai vreau olimpiade. Dacă alegi performanţa, trebuie să-ţi canalizezi tot timpul şi toate resursele în direcţia respectivă, iar eu nu vreau să-mi îndrept atenţia asupra unui singur lucru, am multe interese. Consider că şcoala este, şi trebuie să fie, o experienţă.

Profil.

Născută. 23 februarie 1993, Zalău
Studii. Clasa a XI-a la Colegiul Naţional Silvania Zalău
Familie. Are o soră

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite