Niciun oraş din Sălaj în competiţia pentru titlul de Capitală Verde a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zalăul a participat la ediţia de anul trecut a campaniei
Zalăul a participat la ediţia de anul trecut a campaniei

Deşi termenul de înscriere în campania Capitala Verde a României a fost prelungit, niciuna dintre cele patru primării orăşeneşti din Sălaj nu a profitat de asta pentru a-şi depune candidatura.

Mai sunt doar câteva zile până la încheierea perioadei de înscriere în campanie (20 decembrie este ultima zi) şi niciun oraş din Sălaj nu este înscris în campania pentru Capitala Verde a României în 2011. Asta în condiţiile în care, cel puţin Zalăul şi oraşul Şimleu Silvaniei, au derulat sau au în curs de derulare investiţii în domeniul mediului, materializate în special în amenajări de parcuri, condiţie esenţială pentru înscrierea în campanie. Este vorba, în Zalău, despre proiectul de amenajare a Parcului Central din Zalău, finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 4,7 milioane de lei, dar şi despre amenajarea celor două parcuri din Şimleu Silvaniei, cu bani de la Fondul de Mediu în cuantum de 900.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, până în prezent, în campanie 13 primării au înscris în competiţie oraşele pe care le reprezintă, oraşe care doresc să arate publicului larg programele ample de educaţie ecologică şi protecţie a mediului implementate. Aceste orase sunt Alexandria şi Sinaia, din categoria oraşelor cu mai puţin de 50.000 de locuitori,  Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Suceava, Bistriţa, din categoria oraşelor cu populaţie cuprinsă între 50.000 şi 200.000 de locuitori, şi Timişoara, Cluj-Napoca, Brăila, Sector 2- Bucureşti, Oradea şi Braşov - din categoria oraşelor cu peste 200.000 de locuitori.

 La ediţia din 2010, Zalăul a câştigat premiul pentru acţiunile de mediu întreprinse şi pentru comunicarea între autorităţi şi populaţie. Titlul de "Capitală Verde a României" i-a revenit atunci Braşovului, care a adunat cel mai mare punctaj. Potriivt Ministerului Mediului, continuând cu bunele practici şi anul acesta, Braşovul este pe lista oraşelor candidate pentru a fi considerate cele mai ecologice capitale din Europa.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite