Munca e periculoasă. Cinci sălăjeni au simţit-o pe pielea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci sălăjeni, angajaţi ai unor societăţi private din judeţ, au fost nevoiţi să-şi întrerupă pentru mai multe zile activitatea şi să urmeze tratamente medicale. Motivul? S-au accidentat  la serviciu.

După cum a explicat Andrei Ciucă, inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, cel mai recent accident a  avut loc la finalul săptămânii trecute, când un  bărbat în vârstă de 40 de ani în timp ce executa lucrări de construcţie la o staţie de epurare din judeţ, a căzut de la o înălţime de aproape trei metri, accidentându-se. Din câte se pare şi potrivit primelor certătări, bărbatul,  de profesie dulgher  a căzut de la înălţime în timp ce executa lucrări de înlăturare a cofragului.

Ars de var

Potrivit inspectorului, într-un alt accident de muncă, un lucrător a intervenit pentru remedierea unei defecţiuni la o instalaţie de preparat lapte de var iar o însemnată cantitate de praf i-a căzut pe corp, inclusiv în ochi provocându-i arsuri. Şi în acest caz  accidentul s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă, lucrătorul având nevoie de minim şapte zile de spitalizare.

A călcat strâmb

Tocmai când se pregătea să iasă pe poarta unităţii, după terminarea programului, un alt lucrător a călcat strâmb şi a căzut la sol fracturându-şi mâna dreaptă. Automat a fost transportat la spital, unde medicii i-au pus în gips braţul rupt.

Cu mâna tăiată 

Un alt accident de muncă a avut loc la o firmă producătoare de mobilier, unde o angajată care îşi desfăşura activitatea la un fierăstrău circular şi-a introdus mâna în zona activă a pânzei tăietoare şi i-a fost tăiată. 

Cu degetul tăiat

Din cauza unor probleme de sănătate, o lucrătoare s-a dezechilibrat şi a încercat să se sprijine cu mâna stângă pe o maşină aflată în mişcare de rotaţie. Din nefericire, maşina i-a prins un deget iar femeia a ajuns la spitaj, necesitând tratament medical de urgenţă. 

Ciucă a menţionat că toate cele cinci cazuri,de accidente de muncă înregistrate în ultima perioadă la ITM Sălaj, au fost soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite