Misterul rubinelor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţele clujene pregătesc, luna viitoare, o licitaţie pentru vânzarea a aproape două kilograme de nestemate, ale căror proprietar nu este cunoscut.  

Ce s-a întâmplat cu italianul de la care au fost confiscate rubinele? De ce nu s-a aflat încă cine este proprietarul nestematelor? De ce nu vrea nimeni să cumpere cele 6.421 de rubine? sunt câteva întrebări la care ADS a găsit răspunsul. 

Povestea rubinelor, care cântăresc aproximativ 1,900 de grame, aflate în posesia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj, este una învăluită în mister. Asta pentru că deocamdată nu se cunoaşte exact provenienţa pietrelor preţioase. Poliţiştii sălăjeni l-au prins în flagrant, în septembrie 2010, pe italianul Massimo Totti (42 de ani) în parcarea de la Troiţă, din centrul Zalăului, în timp ce încerca să vândă, cu ajutorul prietenei lui, Mihaela Apai, o sălăjeancă de 28 de ani, nu mai puţin de 6.421 de rubine. Italianul deţinea certificate de autenticitate pentru toate rubinele pe care le avea, însă nu avea şi documente de provenineţă pentru ele, motiv pentru care a primit o amendă de 10.000 de lei. Italianul a şi refuzat să ofere poliţiştilor informaţii despre provenienţa rubinelor.

Citeşte deznodământul acestei poveşti în săptămânalul ADS Zalău, ce poate fi găsit începând de astăzi la chioşcurile de ziare din oraş.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite