Mirel Seişanu, descoperitorul de talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Seişanu
Mirel Seişanu

Mirel Seişanu este cel care a descoperit-o şi antrenat-o pe multipla campioană naţională la atletism Paula Tudoran.

Mirel Seişanu a făcut, din liceu până la terminarea facultăţii, atletism de performanţă. La vremea respectivă a câştigat o serie de medalii, „nu le-am numărat, dar nu sunt o salbă”, după cum spune cu modestie. A fost vicecampion naţional la proba de 400 de metri plat, dar a cochetat şi cu proba de 100 de metri. De la terminarea facultăţii a lucrat exclusiv în sportul de performanţă şi, în anii 1989 – 1992, a avut la CSS Zalău o trupă de băieţi medaliaţi cu aur în probele de 100, 800, 1500 de metri şi ştafete.

În 1991 s-a transferat la nou-înfiinţatul Liceu Sportiv şi de atunci lucrează ca profesor.

A descoperit-o pe Paula Tudoran

La unul dintre crosurile judeţene a descoperit o fetiţă din Românaşi, Paula Tudoran, care avea să devină după patru-cinci ani campioană a României la cros. Paula are acum un palmares impresionant: 27 de titluri de campioană naţională, participări la cinci campionate mondiale, şase europene şi opt balcanice. Pentru pregătirea ei constantă, Mirel Seişanu a ajuns să lucreze la CSM Zalău, unde activează şi în prezent.

O parte din activitatea lui de la Liceul Sportiv este axată pe selecţie şi descoperirea de noi talente.

„Sunt din ce în ce mai puţini copii talentaţi, îi descoperim din ce în ce mai greu. Unii dintre ei nu doresc să-şi dedice timpul sportului de performanţă pentru că e o luptă dură cu tine însuţi, care te privează de bucuriile de moment ale copilăriei şi adolescenţei”, spune antrenorul.

Ce îi place


În primul rând, îi place viaţa de familie, care-i dă toată energia şi echilibrul de care are nevoie în activitatea sa. Iubeşte literatura, pe care i-ar fi plăcut s-o aprofundeze în detrimentul sportului. La fel de mult iubeşte muzica şi adoră să se implice în organizarea de activităţi culturale cu elevii săi.

Ce nu îi place

Nu-i place să i se facă un program strict. „Nu-mi place când între mine şi sportivii mei intervine noţiunea de neadevăr. Numai cu cei cu care am o relaţie bazată pe adevăr pot merge mai departe”, spune antrenorul, care urăşte mitocănia.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite