Vacanţa de primăvară, mai scurtă cu o săptămână şi mai devreme cu o lună de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursurile încep anul acesta în 17 septembrie, iar anul viitor în 16
Cursurile încep anul acesta în 17 septembrie, iar anul viitor în 16

Ordinul prin care Ministerul Educaţiei amână cu o săptămână începerea cursurilor a fost publicat pe site-ul oficial.

Ordinul care modifică structura anului şcolar 2012 - 2013 a fost publicat cu puţin timp pe site-ul Ministerului Educaţiei. Modificările faţă de ordinul precedent constau în principal în amânarea cu o săptămână a începerii cursurilor şi recuperarea acestei săptămâni în plus de vacanţă de vară prin scurtarea vacanţei de primăvară. Astfel, cursurile primului semestru al acestui an şcolar nu mai încep în 10 septembrie, aşa cum se anunţase anterior, ci în 17, săptămâna de vacanţă câştigată de elevi urmând a fi recuperată anul viitor în aprilie, când este programată vacanţa de primăvară, redusă acum la jumătate. Mai exact, dacă iniţial vacanţa de primăvară ar fi trebuie să se desfăşoare din 6 aprilie până în 21 aprilie, acum se anunţă că această vacanţă se va termina cu o săptămână mai devreme, adică în 14 aprilie.


Şi în noua structură, vacanţa de primăvară nu ţine cont de Sărbătorile de Paşti, care sunt programate, conform calendarului ortodox, la începutul lunii mai, deci după trei săptămâni de la încheierea vacanţei.


O altă modificare prevăzută de noul act normativ este schimbarea denumirii activităţii "Şcoala Altfel", care se numeşte acum "Să ştii mai multe, să fii mai bun!" şi se desfăşoară în perioada 1 - 5 aprilie.


De asemenea, ordinul ministrului care stabileşte structura acestui an şcolar stabileşte şi când va începe şcoala anul viitor. Şi de această dată vorbim despre o amânare cu o săptămână faţă de data stabilită iniţial, elevii urmând să înceapă cursurile în 2013 în 16 septembrie, faţă de 9 septembrie cum se stabilise în ordinul anterior.

În rest, vacanţa de la mijlocul primului semestru, valabilă numai pentru micuţii de la grădiniţă şi pentru elevii din învăţământul primar rămâne în perioada 5 - 11 noiembrie, la fel cum rămâne fără modificări şi perioada în care copiii vor fi în vacanţa de iarnă: sâmbătă, 22 decembrie - duminică, 13 ianuarie.

Vacanţa mare începe în 2013 în 22 iunie (o zi de sâmbătă) şi se încheie în 15 septembrie (duminică).

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite