Militarii nu scapă de recalcularea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii au fost pensionaţi până acum după legi speciale
Militarii au fost pensionaţi până acum după legi speciale

Deşi mai mulţi militari în rezervă din Sălaj au câştigat în instanţă, la începutul acestei luni,  suspendarea HG 735/2010, adică a normelor de aplicare a legii care dispune recalcularea pensiilor militare, procesul de recalculare merge mai departe.

 Potrivit reprezentanţilor Centrului Militar Sălaj, unde se preiau documentele de la pensionarii militari şi se trimit mai departe la Bucureşti, la Casa de pensii militare, aici nu a ajuns nici o notificare cu privire la decizia instanţei, prin urmare procesul de recalculare continuă.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus printr-o sentinţă suspendarea  HG 735/2010 pentru aplicarea Legii nr.119/2010 (privind recalcularea pensiilor militare). Hotărârea nu este definitivă, însă avocaţii care i-au reprezentat pe militari în proces susţin că ea ar fi trebuit să suspende recalcularea pensiilor, cel puţin în cazul clienţilor lor. O hotărâre similară a fost obţinută, în luna septembrie, şi la Curtea de Apel Cluj. Pensionarii militari îşi continuă demersurile în instanţă printr-un proces ce are ca obiect anularea HG 735.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite