Mierea, polenul şi prunele uscate cu nucă de pe Valea Barcăului, apreciate de Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al fundaţiei Agapis din Sălaj, Alin Prunean, s-a întâlnit duminica aceasta cu Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles al Marii Britanii, care a venit în România pentru o vizită privată în Transilvania.

Întâlnirea a avut loc la Saschiz, judeţul Mureş, unde prinţul Charles a vizitat un centru independent de colectare şi procesare a laptelui construit recent de către Fundaţia ADEPT Transilvania. Potrivit informaţiilor oferite de Alin Prunean, Alteţa Sa Regală a declarat: “Am vizitat această unitate de colectare şi procesare pentru că reprezintă o legătură esenţială între natură, peisaj şi comunitatea locală, asigurând prosperitatea economică prin protejarea biodiversităţii naturale (...) Sper ca modelul de faţă să fie replicat şi în alte regiuni din România şi să ajute la supravieţuirea comunităţilor şi peisajelor bogate şi valoroase din ţară.”

Prinţul Charles s-a declarat interesat de proiectele fundaţiei Agapis, apreciind totodată
implicarea în susţinerea micilor fermieri şi promovarea produselor tradiţionale românesti. Mai mult decât atât, mierea, polenul şi prunele uscate cu nucă oferite în dar, au atras atenţia Alteţei Sale Regale.
Alin Prunean, directorul executiv al fundaţiei Agapis a afirmat că întâlnirea cu Prinţul Charles a fost un foarte bun prilej de a promova atât activităţile fundaţiei, cât şi o parte din produsele specifice judeţului Sălaj, în contextul în care fundaţia are ca obiectiv replicarea în regiunea Valea Barcăului, a unuia dintre modelele implementate de către Fundaţia Adept. Mai exact, Agapis şi-a propus valorificarea potenţialului natural, cultural şi istoric de pe Valea Barcăului, prin dezvoltarea unui brand turistic al zonei.




Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite