Michelin pregăteşte o mare investiţie. Ministrul Economiei o vrea în România, la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode, ministrul Economiei
Lucian Bode, ministrul Economiei

"Grupul Michelin are în plan o investiţie la nivel mondial şi în acest moment se analizează dacă ea va fi în Europa, şi dacă va fi în Europa, dacă va fi în România, şi dacă va fi în România, dacă ea va fi la Zalău". Anunţul a fost făcut miercuri, 4 aprilie 2012, la Zalău, de ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Lucian Bode.

 Aflat în oraşul său de domiciliu  în prima vizită oficială de la numirea sa la conducerea Ministerului Economiei, Lucian Bode a declarat că a avut, în calitate de ministru, discuţii cu reprezentanţii Michelin. "Sper să pot spune în curând că în Sălaj vor fi create locuri de muncă şi că vor fi investite sute de milioane de euro", a adăugat el.

"Trebuie să venim cu facilităţi la nivel local, dar şi naţional"

Ministrul Economiei nu a dorit să dea detalii despre investiţia Michelin, spunând că în această fază a discuţiilor cu oficialii companiei doar acestea sunt informaţiilor care pot fi făcute publice. A precizat, însă, că investia va fi demarată anul acesta şi că în luarea deciziei cu privire la locaţia ei va atârna exterm de greu modul în care autorităţile vor înţelege să sprijine eforturile de devoltare ale companiei. "Mă refer aici în special la primăria Zalău şi la Primăria Crişeni, în a căror teritoriu administrativ compania îşi desfăşoară deja o mare parte din activitate. Trebuie să venim cu facilităţi la nivel local, dar şi naţional, astfel încât să contribuim decisiv la câştigarea implementării acestui proiect în România, la Zalău", a declarat el. Referitor la facilităţile pe care se aşteaptă să le fie oferite companiei de autorităţile locale, Bode a spus acestea pot merge de la teren şi utilităţi, până la scutiri de taxe pe diferite perioade. "În urmă cu câţiva ani Sălajul a intrat în competiţie cu alte zone pentru dezvoltarea unei investiţii a Mercedes. Alegerea companiei a fost determinată tocmai de aceste facilităţi pe care autorităţile locale le-au oferit - teren, curent, apă, gaz, toate "la gard" - numai să vină investitorul. Cunosc şi exemplul unei firme care a investit în Serbia şi primeşte o scutire de taxe pe o perioadă de zece ani" - a exemplificat ministrul importanţa acordării de facilităţi companiilor de către autorităţile locale.

"Fac un apel la toate autorităţile locale şi instituţiile publice să susţină marile companii, dar şi intreprinderile mici şi mijlocii în încercarea lor de a se dezvolta. Pentru că astfel se crează locuri de muncă şi se aduc şi bani la buget", a conchis ministrul.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite