Merele elevilor nu s-au... copt încă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De aceste mere ar urma să beneficieze şi elevii din clasele pregătitoare
De aceste mere ar urma să beneficieze şi elevii din clasele pregătitoare

Merele destinate elevilor prin programul guvernamental de încurajare a consumului de fructe în şcoli vor întârzia, cel mai probabil, şi anul acesta, după ce autorităţile nici nu demarat încă procedurile de achiziţie publică pentru acest program.

De aceste proceduri ar trebui să se ocupe, conform legislaţiei în vigoare, Consiliul Judeţean, însă reprezentanţii instituţiei spun că ordonanţa de urgenţă care stabileşte condiţiile în care se desfăşoară în acest an programul a fost publicată târziu în Monitorul Oficial. "Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 49, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, publicată în Monitorul Oficial din 12 septembrie 2012, Caietele de sarcini pentru procedurile de atribuire a contractelor de furnizare a fructelor proaspete se elaborează de consiliile judeţene, cu respectarea ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale privind furnizarea fructelor proaspete, ce se va elabora în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. În prezent, Consiliul Judeţean aşteaptă apariţia ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale pentru a putea întocmi caietul de sarcini şi a demara procedura de licitaţie publică în vederea achiziţionării fructelor pentru anul şcolar în curs", precizează purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Sebastian Olaru.

La întârzierile cauzate de licitaţie s-ar putea adăuga altele determinate de lipsa ofertelor - aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi anul trecut, când a fost nevoie de trei licitaţii pentru a se găsi un furnizor. Atunci, elevii din Sălaj au început să primească merele abia din luna ianuarie.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite