Medicii dentişti din Sălaj vor mai mulţi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor Dentişti (CMD) din Sălaj are de ieri o nouă conducere. Corin Penciuc, preşedintele CMD, susţine că organizaţia profesională va lupta pentru a obţine mai mulţi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru finanţarea serviciilor oferite în cabinetele stomatologice.

Medicii dentişti din judeţul Slaj au de ieri o nouă conducere, Corin Penciuc devenind preşedinte pentru următorii patru ani, în locul Doinei Meseşan.

Conform celor declarate de Penciuc, CMD va încerca să obţină mai mulţi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru finanţarea intervenţiilor stomatologice. “În momentul de faţă, un medic dentist primeşte între 700 şi 1200 de lei, finanţare lunară de la CAS. Ori aceşti bani sunt toaal insuficienţi şi nu pot acoperi nici măcar serviciile de profilaxie pentru copii. În mod normal, statul ar trebui să acorde minimum 1500 – 2000 de euro pe lună, pentru a putea oferi servicii gratuite cât mai multor pacienţi”, explică Penciuc.

Un alt obiectiv al noii conduceri este elaborarea unei strategii naţionale privind dezvoltarea serviciilor de medicină dentară, deoarece, susţine Penciuc, “lipsa unei astfel de strategii se face, în continuare simţită. Trebuie să avem priorităţi clare, etapizate corespunzător şi asumate şi de oficialii Ministerului Sănătăţii”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite