Maşini noi pentru pompierii din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele două autospeciale, prevăzute prin „Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Transilvania de Nord“, au ajuns, la finele săptămânii trecute,  în garajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj. Valoarea totală a proiectului este de 49.868.560 lei.

Pompierii sălăjeni au primit, deocamdată, o autospecială de lucru cu apă si spumă, de capacitate medie, (3000 de litri),  care are în dotare şi elemente de prim ajutor şi descarcerare, şi o autospecială complexă pentru descarcerare grea pe auto-şasiu Mercedes Benz Vario.

Autospecialele vor fi utilizate în misiuni în cel mai scurt termen posibil după demararea procedurilor legale (înregistrări, asigurări, înmatriculări şi instruirea personalului prin dobândirea unui atestat de utilizare).

„În a doua etapă, până la sfârşitul lunii mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj ar trebui să mai beneficieze prin acest proiect de încă patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, dacă nu vor fi întârzieri de livrare. Acestea urmează să intre în dotarea I.S.U. pentru a înnoi şi îmbunătăţi  tehnica de luptă”, se arată într-un comunicat al ISU Sălaj.

Valoarea totală a proiectului, la nivel regional,  este de 49.868.560 lei, din care aproximatix 1,85 de milioane de lei au fost cheltuiţi pentru primele două maşini care au ajuns la pompierii din Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite