"Mascaţii" sălăjeni au "tăiat" alimentarea cu usturoi a pieţelor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful SCCO, Ioan Filip, alături de purtătorul de cuvânt al IPJ, Tincuţa Dumuţa (foto S. Olaru)
Şeful SCCO, Ioan Filip, alături de purtătorul de cuvânt al IPJ, Tincuţa Dumuţa (foto S. Olaru)

Cinci tone de usturoi provenit din China, care ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti, a fost confiscat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de lucrătorii vamali din Sălaj, după ce oamenii legii au descoperit că şoferul care tranzita judeţul cu marfa respectivă nu avea documente justificative pentru încărcătura sa.

Potrivit informaţiilor primite vineri, într-o conferinţă de presă, de la şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj, Ioan Filip, autocamionul care transporta usturoiul a fost identificat în trafic în urmă cu o săptămâna pe raza localităţii sălăjene Ileanda. Este vorba despre un camion înmatriculat în judeţul Dâmboviţa, şoferul, în vârstă de 37 de ani, fiind şi el din acelaşi judeţ. Potrivit lui Filip, autocamionul era încărcat cu 5.250 de kilograme de usturoi pentru care şoferul nu deţinea niciun fel de document justificativ de provenienţă. "Din datele aflate până acum, camionul aparţine unei societăţi de transport din Dâmboviţa. Marfa a fost preluată de la Baia Mare, în urma unui contract pe bursa de transporturi", explică şeful SCCO, precizând că se fac în continuare cercetări pentru a se stabili cu precizie cum a ajuns usturoiul în ţară şi persoane implicate.

Usturoiul, care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti, a fost ridicat în vederea confiscării de oamenii legii sălăjeni şi stocat într-un depozit de legume-fructe din judeţ, urmând ca în curând el să fie pus în vânzare.

Şoferul este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la evaziune fiscală. Lucrătorii vamali estimează că prejudiciul adus statului prin acest transport se ridică la 34.000 de lei, sumă ce include TVA-ul aferent valorii mărfii, taxa vamală şi suprataxa de dumping care se aplică produselor care provin din spaţiul extracomunitar (care este în cazul usturoiului de 120 de euro/100 de kilograme).

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite