Marius Lazăr, cel mai înalt poliţist din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ani la rând campion naţional la volei, Marius Lazăr este astăzi în prima linie a luptei împotriva infractorilor din Sălaj, făcând parte din „mascaţii” Serviciului de Intervenţie Rapidă al IPJ Sălaj.

Constănţean de origine, Marius Lazăr a ajuns în Zalău în 1991, graţie unui transfer la echipa de volei Elcond. Se simte ardelean, chiar dacă prin venele sale curge sânge dobrogean, şi spune că nu s-ar întoarce pentru nimic în lume în oraşul de la malul mării. „Tot ce s-a întâmplat bun pentru mine aici s-a întâmplat. Îmi place să mă duc la Constanţa doar două săptămâni pe an, în concediu”, spune el.

Voleiul a început să-l practice de la vârsta de 10 ani, la 15 ajungând deja să fie cooptat în echipa naţională de juniori. Antrenor era acolo Mircea Spătăceanu, care antrena, la acea vreme şi echipa de volei din Baia Mare, „Explorări”. După numai doi ani, Spătăceanu l-a legitimat la formaţia din Baia Mare, iar patru ani mai târziu a ajuns, tot alături de antrenorul său de la naţională, la Zalău, la „Elcond”. Alături de „Elcond”, Marius Lazăr a fost campion naţional în 1997, 1998, 1999 şi vicecampion în 2000.

Cel mai înalt poliţist din Sălaj

La cei 201 centimetri pe care îi măsoară, Marius Lazăr este, fără îndoială, cel mai înalt poliţist din judeţ. Intrarea în Poliţie şi-a făcut-o în 2000, pe vremea când era jucător la Dinamo Bucureşti. Dacă iniţial s-a gândit la Poliţie ca la o alternativă pentru perioada când nu va mai putea face volei de performanţă, Marius spune că acum a ajuns chiar să-i placă foarte mult ceea ce face. „Este diferit de ceea ce făceam eu la echipă, dar, în acelaşi timp, şi seamănă. Pentru că este foarte multă adrenalină, facem mult sport, iar cu colegii suntem ca şi într-o mare echipă”, spune Marius, unul dintre „mascaţii” ce compun Serviciul de intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. El povesteşte că i-a folosit foarte mult faptul că a fost sportiv de performanţă, pentru că la serviciul în care este încadrat se pune foarte mare accent pe condiţia fizică, unul dintre punctele sale forte.

Nu a renunţat nici la volei
Chiar dacă nu mai practică volei de performanţă, retrăgându-se în 2006 din activitatea sportivă ca jucător, Marius nu poate sta departe de teren. El ocupă de trei ani de zile funcţia de scouter (responsabil cu statistica jocului) la echipa campioană a României, Remat Zalău.

Ce-i place

Marius Lazăr spune că, atunci când are un pic de timp liber, la sfârşit de săptămână mai ales, cel mai mult îi place să iasă cu prietenii. „Îmi face plăcere să ne întâlnim, să stăm la o poveste, să ne destindem. Pentru că în timpul săpătmânii suntem prea peocupaţi de grijile zilnice şi nu reuşim să ne destindem”, mărturiseşte el.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii care sunt duplicitari. Dar trebuie să recunosc că viaţa îi face aşa”, apreciază Marius, spunând, cu un uşor regret, că a constatat că ardelenii împrumută tot mai mult din trăsăturile negative ale românilor din sudul ţării: „Ne apropiem de Sud. Nu fizic, ci ca mentalitate”.

Întrebări şi răspunsuri

De ce ai lăsat oraşul natal, Constanţa, pentru Zalău?


Dincolo de faptul că mi-am clădit aici o familie, prefer Zalăul pentru că este un oraş mic, liniştit. În Constanţa  lucrurile se întâmplă mult mai rapid, ceea ce nu e neapărat un lucru bun.

Ce şanse are Remat-ul în Liga Campionilor?


Chiar dacă lotul actual este unul foarte bun, şansele sunt destul de mici, pentru că jucăm împotriva celor mai bune echipe din Europa. Am avut ghinion la tragerea la sorţi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite