Mai mulţi şomeri în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul şomerilor sălăjeni aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj a fost la finalul lunii iulie de 6.156, în creştere cu 89 de persoane faţă de finalul lunii anterioare.

Buletinul statistic lunar emis de AJOFM Sălaj indică faptul că la finalul lunii iulie numărul şomerilor sălăjeni a crescut cu 89 de persoane faţă de finele lunii iunie.  Din totalul şomerilor înregistraţi, 2.373 sunt indemnizaţi şi 3.783 neindemnizaţi. Conform AJOFM, în luna iulie numărul total al şomerilor a înregistrat o uşoară creştere, situţie  cauzată în principal înscrierii  în evidenţe a  absolvenţilor  promoţiei 2011. Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care se adresează agenţiei  în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă, aceasta fiind de 74,6 la sută. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 20,06 la sută  iar cei cu studii universitare  5,34 la sută..
Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, reprezentative sunt ponderile pentru grupa de vârstă cuprinsă între  40-50 de an i- (28,7la sută, urmată de categoria cuprinsă între 30-40 ani - 25,96 la sută,  iar în funcţie de mediul de provenienţă  4.507 au domiciliul în mediul rural şi 1.649 sunt cu domiciliul în mediul urban. În profil teritorial situaţia şomerilor la finalul lunii iulie situaţia a fost următoarea: ALOFM Zalău – 2.677 de persoane, ALOFM Jibou – 1.873 de persoane şi ALOFM  Şimleu – 1.606 de persoane.Tot în cursul lunii trecute au ieşit din evidenţele AJOFM Sălaj 778 de şomeri, din care: 123 prin încadrare în muncă şi 665 ca urmare a expirării perioadei de indemnizaţie, suspendărilor şi  încetărilor.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite