Mai mulţi poliţişti de proximitate în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului, numărul  funcţiilor de agenţi de poliţie de proximitate a crescut de la 12 la 23. Conform noii organizări, poliţiştii de proximitate au şi calitatea de poliţie judiciară fiind abilitaţi să soluţioneze plângerile penale sesizate de cetăţeni.

Constatin Didă ofiţer coordonator al Poliţiei de Proximitate a precizat că oadată  cu organizarea poliţiei, la începutul lunii iunie, numărul agenţilor de poliţie de proximitate a crescut de la 12 la 23, ceea ce înseamnă că şi atribuţiile lor sunt mai multe. În noua concepţie de organizare, poliţiştilor de proximitate le-a fost conferită şi calitatea de poliţie judiciară, fiind abilitaţi să soluţioneze plângerile penale sesizate de către cetăţeni.
Din cei 23, 12 activează în cadrul celor patru zone de siguranţă delimitate în Zalău, câte patru în oraşele Şimleu Silvaniei şi Jibou, respectiv trei în Cehu Silvaniei. Potrivit lui Didă în perioada următoare, poliţiştii de proximitate doresc organizarea unor focus grupuri, pentru a identifica probleme cu care se confruntă vârstnicii, dar şi iniţierea unei campanii de prevenire în rândul femeilor vârstnice. Numai în acest an, poliţiştii de proximitate au consiliat 87 de persoane, au ajutat 24 de persoane şi au soluţionat 14 petiţii. De asemenea, poliţiştii au aplanat 18 stări conflictuale şi au identificat 21 de persoane vârstnice potenţial victime pentru infracţiuni precum viol, şantaj sau furt.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite