Mai este doar o zi până la încheierea evaluării copiilor. Ce se întâmplă cu cei care nu au fost evaluaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum au fost evaluaţi 352 de copii
Până acum au fost evaluaţi 352 de copii

Mâine, 29 februarie, este ultima zi în care în cele 17 centre de evaluare organizate în judeţ, precum şi în celelalte centre din ţară, au loc evaluări psiho-somatice ale copiilor în vederea înscrierii, după caz, în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Potrivit datelor primite de la inspectorul şcolar general, până acum au fost evaluaţi 352 de copii, din totalul celor 3.984 câţi se estimează că vor intra la toamnă în clasa pregătitoare şi în clasa IDin cei 352 de copii evaluaţi, 266 au primit recomandare din partea psihologului pentru a fi înscrişi în clasa pregătitoare, 64 pentru clasa I, iar în 22 de cazuri s-a decis că este mai bine ca acei copii să mai rămână un an la grădiniţă.

Referitor la copiii care ar fi trebuit evaluaţi şi nu se vor prezenta nici mâine la unul din cele 17 centre, Ioan Abrudan spune că acest lucru nu îi va împiedica să se înscrie, totuşi, la şcoală. "Această evaluare este menită să îi ajute pe părinţi să afle, cu ajutorul unor specialişti, la ce nivel se află copiii lor şi să decidă în cunoştinţă de cauză în ce clasă să-l înscrie. Dacă nu au dus copilul la evaluare, el va fi înscris în clasa pentru care are vârsta potrivită - adică dacă împlineşte 7 ani până la 31 august - în clasa I, iar dacă împlineşte 6 ani până la aceeaşi dată, în clasa pregătitoare".

Reamintim că evaluarea a fost recomandată în următoarele situaţii: dacă împlinesc şase ani după data de 31 decembrie 2012 şi doresc să se înscrie, totuşi, în clasa pregătitoare; dacă împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2012, evaluarea urmând să stabilească dacă poate fi înscris în clasa I sau doar în clasa pregătitoare; dacă împlinesc şapte ani până la 31 august 2012, dar, din diverse motive, părinţii doresc să-i înscrie doar în clasa pregătitoare.

De luni, 5 martie, încep înscrierile, rezervate, deocamdată, doar copiilor care se înscriu în şcolile de circumscripţie. Arondarea străzilor din oraşele din judeţ la şcoli o puteţi afla AICI.

 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite