Magistrat nou la Judecătoria din Şimleu. Vezi cine va împărţi dreptatea în oraşul de sub Măgura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliștii au câștigat la CEDO
Jurnaliștii au câștigat la CEDO

Judecătoria Şimleu Silvaniei îşi completează de astăzi schema de personal. Un nou jdecător, al patrulea, îmbracă de astăzi roba, după ce ieri a fost publicat în Monitorul Oficial al României decretul de numire în funcţie semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Judecătorul Liliana Santavan îşi face astăzi debutul în magistratură, după ce a promovat cu brio la sfârşitul anului trecut concursul organizat de Institutul Naţional al Magistraturii. Cu media 8 obţinută la probele de concurs, magistratul din Sălaj s-a clasat a patra pe ţară din sutele de candidaţi care au susţinut concursul. Ea a obţinut şi cea mai mare medie dintre cei trei candidaţi care au concurat pe singurul post de judecător scos la concurs de INM - cel de judecător la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj, judecătorul Mirela Lazoc, astăzi, joi, 9 februarie, este prima zi de muncă a proaspătului judecător. "O cunosc personal pe doamna judecător. Este un om potrivit pentru această meserie", a precizat purtătorul de cuvânt.

Liliana Santavan are 36 de ani, este căsătorită şi are doi copii. Locuieşte în Şimleu Silvaniei, unde a lucrat până acum ca şi jurist la diverse firme, după ce a absolvit în 1999 cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Babeş - Bolyai" din Cluj Napoca.

Tot de astăzi îşi începe activitatea în magistratură şi un alt sălăjean. Este vorba despre Ioan Călin Dohan, până nu demult poliţist în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Sălaj, care a promovat şi el acelaşi examen de admitere în magistratură la sfârşitul anului trecut, clasându-se al şaptelea pe ţară, însă la procurori. Cum în Sălaj nu a fost scos la concurs niciun post de procurori, el a fost numit în funcţie prin decret prezidenţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite