Maghiarii şi slovacii se întrec duminică în gastronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maghiarii şi slovacii se vor întrece la gătit
Maghiarii şi slovacii se vor întrece la gătit

Concursuri gastronomice în care aromele delicateselor din bucătăria maghiară sau din cea maghiară îi vor ameţi pe trecători, muzică populară, defilare cu atelaje. Sunt câteva dintre reperele Festivalului Minorităţilor din Sălaj care va avea loc duminică la Zalău.

Evenimentul este organizat de  U.D.M.R., Asociaţia Culturală Szilágyság, Asociaţia PRO ZILAH şi va avea loc de la ora 12.00 în parcarea din spatele primăriei Zalăului  Pe scena de acolo se vor perinda formaţiie populare din Zalău, Crasna, Sărmăşag, Lompirt, Ilişua, Cehu Silvaniei, Nuşfalău, Şamşud, Ipp, Zăuan, Vârşolţ, Făgetu şi Nuşfalău-Boghiş.


Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Centrul de Cultură şi Artă a Judeţului Sălaj, instituţie care sprijină evenimentul, concomitent cu reprezentaţiile artistice se vor organiza concursuri gastronomice din mâncăruri populare maghiare şi slovace, dar şi degustare de vinuri.


De la ora 14:00 va porni tradiţionala defilarea cu atelaje tradiţionale pentru chemarea oamenilor la balul de sărbătoarea strugurilor.


Pe tot parcursul evenimentelor pentru copii vor fi corturi speciale de distracţii, va fi târg de carte şi de produse populare, iar de la ora 18:00 începe concertul de muzică uşoară susţinută de formaţia STEAM.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite