Lucrări duse pe apa Sâmbetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaie torenţială de vară ieri după masă la Zalău, apa ce s-a adunat în mai puţin de jumătate de oră a dus cu ea şi o parte din covorul asfaltic din faţa Primăriei municipiului Zalău. Bucăţi din asfaltul de pe trecerea de pietoni din faţa primăriei s-au desprins şi au fost luate de apă.

Asfaltul de pe trecerea de pietoni din faţa primăriei a fost luat de ape după ploaia torenţială ce s-a abătut asupra oraşului ieri după-amiază. Cantitatea mare de apă căzută a inundat asfaltul din faţa Primăriei, în zona intersecţiei străzii Gheorghe Doja cu  strada 22 Decembrie. Partea carosabilă s-a umplut de centrimetri buni de apă şi a afectat serios  lucrările efectuate  la reţeaua de canalizare din această zonă. Coducătorii auto au fost afectaţi iar în zonă a fost nevoie de intervenţia poliţişilor de la rutieră.


Explicaţii


Radu Nistorescu administratorul public al Zalăului a explicat că: „Inundaţia apărută în apropierea sediului Primăriei Municipiului Zalău a fost cauzată de supraîncărcarea reţelei de canalizare menajeră, care a refulat, distrugând şi carosabilul. Angajaţii Citadin, la cererea şi pe cheltuiala Companiei de Apă, vor reface suprafaţa deteriorată. Le-am recomandat celor de la Compania de Apă să găsească o soluţie tehnică  pentru a evita aceste  probleme la canalizarea menajeră, care, marţi seara s-a înfundat, şi de abia după vom face reparaţiile.”


Soluţii


În privinţa problemelor pe care le întâmpină cetăţenii care locuiesc pe strada 22 Decembrie 1989, Primăria Municipiului Zalău va încerca să execute lucrări prin care să se evite, pe viitor, producerea de inundaţii în curţi şi beciuri. „Ne-am întâlnit în această dimineaţă cu reprezentanţii Drum Construct, firma care s-a ocupat de acoperirea Văii Zalăului şi vom încerca, în cel mai scurt timp, să modificăm gurile de canal şi să încercăm să descărcăm în Valea Zalăului canalizarea pluvială”, a mai spus Radu Nistorescu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite