Lovitură de teatru pe scena politică. Preşedintele organizaţiei Şimleu a PSD candidează pentru PP-DD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele ore de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare au adus, ieri, şi cea mai mare surpriză de pe scena politică din ultimele săptămâni. Partidul Poporului Dan Diaconescu - Filiala Sălaj şi-a schimbat în ultimul moment candidatul pentru Colegiul senatorial nr.1.

Dacă până ieri numele anunţat pentru candidatura pe Colegiul senatorial 1 Şimleu - Cehu era cel al preşedintelui formaţiunii, Alin Demle, aseară, la 22.00, cu două ore înainte de expirarea termenului legal de înregistrare a candidaturilor la BEJ, acesta a fost înlocuit cu fostul social - democrat Gavril Biriş, până ieri preşedinte al Organizaţiei Şimleu Silvaniei a Partidului Social Democrat şi consilier judeţean din partea acestui partid.

Citeşte şi Consiliul Judeţean Sălaj merge mai departe cu consilierul găsit incompatibil de ANI. "Să decidă instanţa!"


"Noi purtam discuţii cu domnul Biriş de o lună de zile, dar abia acum s-a concretizat. Ieri la ora 18.00 a semnat adeziunea", ne-a declarat Alin Demle. Preşedintele PP-DD Sălaj spune că s-a făcut această schimbare pe Colegiul Şimleu pentru că Gavril Biriş are mult mai multe şanse decât el la câştigarea unui mandat de senator. "Biriş este o persoană mult mai bine văzută decât mine şi are, în consecinţă, şanse mult mai mari să câştige decât mine. Fiind preşedintele Colegiului Şimleu, toate structurile PSD din colegiu sunt făcute de el. Este aşadar, foarte vizibil în acest colegiu, iar în acest condiţii suntem chiar siguri de câştig. Mă refer în primul rând la deputaţi, dar şi la senat unde, conform unei simulări făcute la nivel naţional, noi câştigăm la redistribuire în Colegiul Şimleu", declară, încrezător, Demle.

Vestea a căzut ca un fulger peste conducerea PSD Sălaj. Preşedintele partidului, Tiberiu Marc, spune că a aflat de la noi despre această mişcare politică şi s-a declarat "surprins de decizia lui Gavril Biriş". "Mi-a explicat - acum! - că şi-a dorit să candideze acolo, iar în condiţiile în care PSD nu a putut numi un candidat în acel colegiu, a decis să candideze din partea altui partid", ne-a declarat Marc după un răgaz de câteva minute, în care l-a sunat pe fostul său subaltern pentru a-i cere explicaţii. Preşedintele PSD spune că lucrul care-l deranjează cel mai tare la Biriş este modul în care a răspuns la încrederea cu care la tratat partidul. "Noi l-am învestit cu încredere- acesta este of-ul meu. iar plecarea la câteva luni de la alegerile locale este un lucru care chiar mă deranjează", ne-a mai declarat Marc. Gavril Biriş îşi pierde, automat, şi funcţia de membru şi preşedinte al PSD Şimleu Silvaniei, şi mandatul de consilier judeţean ales pe listele USL. Tiberiu Marc nu a putut să precizeze, în acest moment, cine îi va lua locul lui Biriş în Consiliul Judeţean, nici măcar dacă va fi vorba despre un membru PSD, PNL sau PC.

Un consilier local din Zalău şi trei consilieri judeţeni - pe lista neagră a ANI



Am încercat să obţinem o declaraţie şi de la candidatul - surpriză al PP-DD, însă acesta nu a răspuns apelului nostru.

Reamintim şi ceilalţi candidaţi ai PP-DD în colegiile sălăjene pentru alegerile parlamentare: Dumitru Rus, până nu demult membru în conducerea PNL Sălaj, omul de afaceri urmând să candideze pentru un fotoliu de deputat din partea PP-DD, în Colegiul Jibou; Ioan Mocan (fost membru PDL) - în Colegiul Şimleu Silvaniei, Marius Şandru - în Colegiul Cehu Silvaniei şi Onorica Abrudanu (fostă membră PDL) - în Colegiul Zalău;  Gheorghe Stanciu (fost membru PNŢCD, PDL ş.a.m.d.) la Senat pe Colegiul Jibou - Zalău.




Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite