Locuitorii din Zalău se plâng că E.ON le ia banii de pomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru verificarea aragazului şi a centralei consumatorii trebuie să plătească 52 de lei.
Pentru verificarea aragazului şi a centralei consumatorii trebuie să plătească 52 de lei.

20.000 de apartamente din Zalău au fost verificate în acest an de angajaţii E.ON Gaz. Pentru verificarea  instalaţiilor de gaz din locuinţe, E.ON percepe o taxă de 26 de lei pentru fiecare punct de ardere (aragaz, centrală termică).

În prag de sărbători, locuitorii din Zalău sunt obligaţi la cheltuieli suplimentare de firma care distribuie gazul în municipiu. Pentru verificările instalaţiei de gaz, obligatorie o dată la doi ani, în fiecare locuinţă, angajaţii E.ON Gaz percep o taxă de 26 de lei, pe punct de ardere (aragaz, centrală termică etc.), iar dacă trebuie realizată şi o revizie a instalaţiilor, care trebuie făcută o dată la 10 ani,  taxa creşte la 36 de lei.


S-au uitat două minute şi au plecat


Viorel Mag, unul din clienţii E.ON Gaz din Zalău, a contactat reporterii „Adevărul de Seară” nemulţumită fiind de faptul că pentru o vizită de câteva minute urmează să plătească cu 52 de lei în plus la gaz. „Angajaţii E.ON au venit în casă şi s-au uitat două minute la aragaz şi la centrală. Asta a fost tot. După m-au anunţat că trebuie să plătesc 52 de lei”, ne-a spus tânărul revoltat.
În aceeaşi situaţie s-au aflat anul acesta alţi 20.000 de proprietari de locuinţe din Zalău, care „s-au bucurat” de vizita reprezentanţilor firmei care furnizează gazul.


Nu deschizi uşa, rămâi fără căldură


“Dorim să precizăm că aceste măsuri sunt absolut necesare pentru prevenirea unor accidente care s-ar putea produce ca urmare a utilizării unor instalaţii improvizate sau aparate neconforme, montate improvizat şi fără aprobări legale”, explică reprezentanţii E. ON.
Potrivit informaţiilor primite de la Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare al  companiei, consumatorii de gaze naturale sunt anunţaţi din timp în legătură cu data planificată pentru efectuarea verificărilor instalaţiilor interioare de gaze naturale şi cu privire la documentele care sunt solicitate cu această ocazie.
Dacă un consumator nu a solicitat reprogramarea datei şi nu este la domiciliu la data planificată, acesta este înştiinţat prin intermediul unui preaviz să contacteze compania noastră în termen de 5 zile pentru reprogramarea efectuării verificărilor periodice.
“În cazul în care consumatorul nu notifică în termen compania atunci aceasta este în drept să sisteze serviciul de distribuţie a gazelor naturale. Compania E.ON Gaz Distribuţie nu este autorizată să aplice amenzi”, mai precizează oficialii E.ON.


Cifră: 52 de lei trebuie să plătească un abonat E.ON Gaz pentru verificarea centralei şi a aragazului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite