Locuitorii Zalăului sunt provocaţi să identifice lucrurile folositoare pe care le aruncă zilnic la gunoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 8 septembrie – 3 octombrie 2010 se desfăşoară, la Zalău şi în alte 15 oraşe din ţară, o campanie de colectare selectivă a deşeurilor, folosind ca mijloc  identificarea lucrurilor folositoare pe care oamenii le aruncă la gunoi.

„Ai idee câte lucruri folositoare ai aruncat azi la gunoi? Pachetul de biscuiţi, sticla de apă, cutia de suc, conserva, cutia de cereale – sunt doar câteva dintre ambalajele pe care le folosim în fiecare zi şi pe care le aruncăm la gunoi, fără să ştim că ele sunt deşeuri de ambalaje care pot fi reciclate, dacă sunt colectate selectiv”. Acesta este mesajul prin care campania din acest an organizată de Eco-Rom Ambalaje îşi propune să informeze populaţia asupra importanţei şi necesităţii colectării selective a deşeurilor de ambalaje generate în gospodării, şi care are ca scop reciclarea.

În prezent, locuitorii Zalăului beneficiază de sistemul de colectare selectivă prin prezenţa a 97 de puncte de colectare puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău şi al SC AVE SĂLAJ ECOSERV SRL. Cantitatea medie anuală colectată de la populaţie nu depăşeşte 1.164 tone de deşeuri de ambalaje. Prin campania demarată se urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă, astfel încât cantităţi importante de deşeuri de ambalaje să fie deviate de la groapa de gunoi, către reciclare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite