Liceele îşi prezintă ofertele la Târgul "Paşi în carieră" de la API

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceele din Sălaj sunt prezente astăzi şi mâine cu standuri la cea de-a opta ediţie a Târgului ofertei educaţionale "Paşi în viitor", găzduit şi anul acesta de Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", în Sala festivă.

Viitorii absolvenţi ai claselor a VIII-a din acest an îşi pot forma o idee mai clară cu privire la opţiunile pe care le au în privinţa alegerii liceului care li se potriveşte cel mai bine vizitând Târgul ofertei educaţionale "Paşi în viitor", deschis astăzi, 14 mai, în sala festivă a Colegiului Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian". Liceele din judeţ îşi prezintă oferta educaţională pentru anul şcolar 2012 - 2013, cu precizarea că este vorba despre o ofertă neaprobată, încă, prin hotărâre de guvern.

La deschiderea târgului, organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj şi Centrul Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă în Educaţie, a participat, printre alţii, şi directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Romeo Sârca, el sfâtuindu-i pe elevii de clasa a VIII-a prezenţi să aleagă în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să se întâlnească şi după absolvire, ca şi şomeri. "Când alegeţi liceul gândiţi-vă şi la piaţa muncii, la locurile de muncă vacante, la ce se cere din partea angajatorilor", a punctat el.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a pledat pentru un echilibru între alegerea unui liceu care să le dea o cât mai bună şansă de a-şi găsi un loc de muncă după absolvire şi un liceu sau o specializare care să li se potrivească şi să le placă.

Oferta - "o tavă cu prăjituri de mai multe sortimente"

Cea mai plastică descriere a situaţiei prin care trec acum viitorii liceeni a făcut-o, însă, Denisa Petric, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, care le-a spus colegilor ei mai mici să îşi imagineze că această ofertă educaţională este "o tavă cu prăjituri de mai multe sortimente, iar pentru a alege care este mai bun trebuie gustat din fiecare. Analizaţi cu atenţie fiecare ofertă şi alegeţi ce vi se potriveşte", i-a sfătuit ea.



Liceele din judeţ au venit cu pliante şi poze de la diverse activităţi, dar şi cu rezultate... palpabile ale specializărilor existente acolo. Cel mai grăitor exemplu este cel al Grupului Şcolar "Voievodul Gelu" Zalău, care i-a îmbătat pe participanţi cu aromele produselor de patiserie făcute de elevii de la profilul Servicii.

image

Marş în aer liber

Prezentarea ofertelor liceelor continuă miercuri, 16 mai, cu un marş al liceelor. Delagaţii din fiecare dintre unităţile liceeale din Zalău vor mărşălui prin oraş de la sediul liceului către platoul din faţa Prefecturii, unde se vor întâlni la ora 14.00.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite