"Legea lui Taloş": Televiziunile, obligate să dea ştiri culturale şi educative pe post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Taloş este iniţiatorul acestei modificări a legii audiovizualului
Mirel Taloş este iniţiatorul acestei modificări a legii audiovizualului

Controversata iniţiativă a deputatului PNL de Zalău Mirel Taloş, care propunea ca legea audiovizualului să fie modificată astfel încât televiziunile să fie obligate să includă în program şi emisiuni şi ştiri culturale şi educative, a fost aprobată miercuri de senatori.


"Televiziunile generaliste trebuie să difuzeze săptămânal cel puţin 120 de minute de emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ, iar televiziunile de ştiri 30 de minute", explică deputatul Mirel Taloş esenţa modificării legislative propuse de el la începutul lunii iunie 2011, dar aprobată de senatori abia ieri. Iniţiativa lui Taloş modifică şi completează, astfel, Legea 504/2002 a audiovizualului şi are ca scop crearea unui echilibru între senzaţionalul ieftin, dar aducător de rating, şi informaţia culturală şi educativă.

"Legea va duce la reapariţia emisiunilor culturale şi educative pe posturile radio şi TV private, emisiuni care, din păcate, au dispărut de mult timp. Cultura a fost înlocuită cu divertismentul, care este, de cele mai multe ori, de prost gust. În opinia mea, divertismentul nu poate ţine loc de cultură pentru că nu este cultură. Televiziunile şi radiourile trebuie să înţeleagă faptul că au un important impact asupra educaţiei şi mentalităţilor şi că nu pot funcţiona doar după principiul ratingului", completează deputatul.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite