Lecţii antidrog pentru părinţi şi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de părinţi din judeţul Sălaj vor învăţa cum să-şi ferească copiii de consumul de droguri. Proiectul va fi coordonat de experţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

Experţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) al judeţului Sălaj vor organiza o serie de cursuri în care  vor pregăti profesorii şi  părinţii pentru a putea gestiona situaţiile de criză prin care trec adolescenţii care consumă droguri.

„Consumul de droguri este, de fapt, doar o componentă a acestor cursuri. Consilierii şcolari şi părinţii vor învăţ, în cadrul programului „Eu şi Copilul Meu”, cum să-şi îmbunătăţească relaţia cu copiii, ce reguli şi pedepse trebuie aplicate pentru a-i proteja pe adolescenţi de consumul de droguri şi alcool şi care sunt cele mai eficiente metode de supraveghere”, explică Valer Merce, şeful CPECA Sălaj.

Programul se va desfăşura până la sfârşitul acestui an calendaristic şi popularizarea lui a început prin întâlniri cu peste 100 de părinţi ai elevilor din două unităţi şcolare : Colegiul Naţional „Simion  Bărnuţiu”, din Şimleu-Silvaniei şi Grup Şcolar „Octavian Goga ”,  din Jibou.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite