Lăsaţi fără banii de navetă, profesorii ameninţă cu procese: "Măcar de cheltuielile de judecată să scăpaţi Consiliul Local!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul sindical Eusebiu Lehene s-a adresat luni consilierilor locali
Liderul sindical Eusebiu Lehene s-a adresat luni consilierilor locali

Liderul sindical Eusebiu Lehene, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Sălaj, s-a adresat luni, 23 aprilie, consilierilor locali din Zalău cerându-le să le deconteze profesorilor navetişti din şcolile din oraş cheltuielile cu naveta.

Liderul sindical s-a "duelat" în articole de legi referitoare la decontarea navetei cu directorul Direcţiei Economice din primărie, Mariana Cuibuş, care i-a răspuns reprezentantului profesorilor că nu au fost alocate sume de la bugetul de stat cu această destinaţie şi că "atunci când vom primi astfel de sume vom încerca să alocăm şi pentru decontarea navetei". Şeful Direcţiei Economice a explicat şi motivul pentru care nu s-au alocat bani pentru decontare din finanţarea complementară, asigurată de Consiliul Local: "Au fost stabilite alte priorităţi, cum ar fi bursele şcolare, investiţiile din şcoli şi participarea la proiectele cu finanţări europene".

De cealaltă parte, Eusebiu Lehene susţine că decontarea navetei nu este o chestiune opţională, ci una obligatorie pentru administraţiilor locale şi a anunţat că refuzul Primăriei Zalău de a se achita de această obligaţie va fi "tratat" în instanţă. "Mă mir că în Zalău, unde ponderea navetiştilor este mult mai mică decât în altă parte, există o atât de mare dificultate în decontarea navetei. Vreau să vă spun doar că procesele pe care le-am avut cu alte unităţi administrative pe speţa decontării navetei au avut câştig de cauză. Vă rog ca de cheltuieli de judecată să scăpaţi Consiliul Local. Pentru că în mod sigur vor urma procese, la cererea profesorilor", şi-a încheiat apelul liderul sindical.

Potrivit lui Lehene, profesorii navetişti din Zalău nu şi-au primit contravaloarea cheltuielilor cu naveta din luna aprilie 2011. "Avem astfel de probleme în special în oraşe. În comunele din judeţ situaţia este amestecată - unele primării decontează fără sincope, altele plătesc când au bani", ne-a declarat el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite