La un pas de catastrofă: un TIR a luat foc într-un PECO din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabina unui TIR din Covasna a luat foc aseară într-o staţie PECO situată la ieşirea din Zalău înspre Meseş. Doar intevenţia promptă a angajaţilor din staţie şi a şoferului au dus la evitarea unei catastrofe.

Potrivt căpitanului Florin Pop, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj, TIR-ul, încăract cu porumb,rula dinspre oraş şi se pregătea să urce Meseşul, moment în care şoferul a observat că din motor iese un fum negricios. Aşa că a intrat în staţia de benzină de la ieşirea din oraş, în ideea de a-şi completa lichidul de răcire. Când a deschis capota, a văzut că problema la motor era mai mare decât o simplă supraîncălzire, acesta fiind deja în flăcări. Cu ajutorul lucrătorilor staţiei, a tras TIR-ul 30 de metri mai jos şi au încercat să stingă, pe cât posibil, incendiul declanşat la motor. Munca lor a fost continuată de pompieri, care au venit imediat la faţa locului şi au lichidat incendiul.

Au evitat o catastrofă

"Au procedat foarte corect angajaţii de acolo şi şoferul. Dacă nu scoteau maşina din PECO, astăzi discutam despre o catastrofă", declară căpitanul ISU. El spune că incidentul s-a produs din cauza supraîncălzirii motorului (efect termic prin contact sau radiere), suprapusă cu o posibilă scurgere de carburant. În urma incendiului, cabina TIR-ului a ars aproape integral, precum şi câteva componente ale motorului.

În cabină se aflau soţia şi fiica şoferului

Şoferul, care se îndrepta spre casă după ce vânduse cartofi în partea de nord a ţării, întorcându-se acum cu un transport de porumb, călătorea alături de soţia a şi de fiica în vârstă de numai doi ani. Amândouă sunt tefere - spun pompierii - ele coborând  în PECO, înainte ca flăcările să pună stăpânire pe cabină.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite