La loc comanda! Profesorii se titularizează din nou "pe viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 500 de profesori s-au înscris pentru concursul din 2 august
Peste 500 de profesori s-au înscris pentru concursul din 2 august

După ce Legea Educaţiei Naţionale a schimbat modul de încadrare pe post a profesorilor, instituind titularizarea în şcoală, în detrimentul celei în sistem, noul ministru de resort, fostul sindicalist Liviu Pop, a dat un ordin prin care se revine, în mare măsură, la situaţia de dinaintea apariţiei legii.

Principala modificare a Ordinului nr.4472/2012 este revenirea la titularizarea în sistemul de învăţământ, după ce autorii Legii Educaţiei Naţionale s-au străduit să o elimine şi să o înlocuiască cu titularizare pe post. De această mdificare vor beneficia şi cei care s-au titularizat anul trecut, în baza Instrucţiunii nr. 3/2011, care au devenit titulari în şcoală şi care vor avea acum statut de cadre didactice titulare ale sistemului de învăţământ preuniversitar.

Potrivit inspectorului şcolar responsabil cu mişcările de personal, Viorel Lungu, alte modificări importante aduse de acest ordin este reintroducerea pretransferului şi a detaşării, însă aceste mişcări nu vor avea loc înainte de titularizare, cum aveau loc în trecut, ci după ocuparea posturilor prin concursul din 2 august, pe locurile rămase libere.

De asemenea, un alt element de noutate este faptul că subiectele pentru concursul de titularizare din 2 auguste vor fi elaborate la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, iar lucrările vor fi corectate în centre constituite în mai multe oraşe din ţară.

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL ORDINULUI


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite