Jaf la... bulevardul mare: doi tineri şi-au "procurat" motorină din rezervorul unui autocar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii şi-au umplut cinci bidoane cu motorină
Tinerii şi-au umplut cinci bidoane cu motorină

Doi tineri, dintre care unul minor, şi-au găsit o metodă mai inedită şi în acelaşi timp şi ilegală de a-şi face rost de carburant pentru maşina cu care circulau, de altfel, fără a avea niciunul permis.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, cei doi tineri, Orlando F., de 17 ani, din localitatea Sînmihaiu Almaşului şi Radu G., de 23 ani, din localitatea Bocşa, au fost azi noapte protagoniştii unui furt mai ieşit din tipare. "Înarmaţi" cu două furtunuri de cauciuc şi cu bidoane din plastic, cei doi au dat atacul asupra rezervorului unui autocar, parcat pe Bulevardul Mihai Viteazul, în zona Pensiunii Ramona. După ce şi-au umplut bidoanele au încercat să fugă cu un autoturism înmatriculat în Franţa pe strada Fabricii, dar au fost identificaţi şi prinşi imediat de poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale, care desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii au găsit în portbagajul maşinii loc şapte bidoane de cinci litri, pline cu motorină, precum şi cele două furtunuri de plastic cu care au sustras carburantul din rezervor.

Minorul din Sânmihaiu Almaşului este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, în timp ce tânărul din Bocşa îşi mai adaugă două infracţiuni la cazier, după ce, la solicitarea de către poliţişti a documentelor, acesta a prezentat un permis de conducere fals. Prin urmare, la infracţiunea de furt calificat aceta îşi adaugă şi cele de conducere  pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere, şi uz de fals.

Motorina a fost ridicată şi restituită părţii vătămate, iar autoturismul a fost imobilizat la sediul poliţiei, pentru cercetări.

O nouă amânare în procesul "poliţiştilor" motorinari


"Metoda" celor doi tineri nu este, însă, una nouă în Sălaj. Ea a fost "brevetată" de poliţiştii TF din Jibou, cercetaţi de procurori şi trimişi în judecată pentru delapidare după ce s-a dovedit că au furat tone de motorină din rezervoarele locomotivelor staţionate în gara din Jibou. Dosarul lor se află pe rolul Tribunalului Sălaj şi a avut termen miercuri, 22 august. Instanţa a stabilit, însă, un nou termen pentru 12 septembrie, dată până la care este solicitată depunerea unei expertize în cauză.




Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite