Îţi cauţi un loc de muncă. Vezi ce rată de succes au cei care participă la bursele AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei monitorizări făcute de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, în urma bursei lunare a locurilor de muncă organizată în luna februarie, 16 sălăjeni şi-au găsit un serviciu, fiind încadraţi în special ca şi muncitori în confecţii şi în construcţii, dar şi ca şi ingineri (două persoane).

Din datele primite de la AJOFM Sălaj, rezultă că din cei 60 de sălăjeni care au participat, în februarie, la bursa lunară organizată la sediul instituţiei, 20 au fost selectaţi pentru susţinerea unor interviuri, iar din aceştia 16 au fost încadraţi în muncă,  în meseriile de confecţioner îmbrăcăminte (şase persoane), instalatori (două persoane), lăcătuşi  mecanici (trei persoane),  electricieni (două persoane), sudor (o persoană) şi inginer construcţii civile (două persoane). Rezultă, astfel, o rată de succes de aproximativ 25 la sută, adică un sfert dintre cei care participă au şanse să îşi şi găsească un loc de muncă.

Procentul este confirmat, în mare măsură, şi de bursa din luna martie, desfăşurată vineri, 9 martie, la sediul AJOFM. Chiar dacă încă nu sunt disponibile datele referitoare la rezultatele concrete ale bursei, potrivit informaţiilor primite de la AJOFM 39 dintre cele 150 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la bursă au fost selectate în vederea încadrării. La această ediţie a bursei au participat patru agenţi  economici, care au oferit 49 de locuri de muncă.  Pentru persoanele cu studii medii sau generale au fost locuri de muncă în meseriile de tâmplar, confecţioner îmbrăcăminte, stivuitorist şi muncitori necalificaţi, iar pentru  cele cu  studii de licenţă a fost un post de economist, unul de inginer construcţii civile şi unul de  inginer instalaţii.

 În luna aprilie AJOFM Sălaj va organiza Bursa generală a locurilor de muncă.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite