Isărescu şi Popa Popas pot primi teren gratuit de la Primăria Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Tadici spune că nu a solicitat niciodată înlesnirile pe care le poate primi în calitate de cetăţean de onoare al Zalăului
Gheorghe Tadici spune că nu a solicitat niciodată înlesnirile pe care le poate primi în calitate de cetăţean de onoare al Zalăului

Mugur Isărescu, Gheorghe Tadici sau Ştefan Popa Popas sunt cetăţeni de onoare ai Zalăului. Distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Zalău a fost acordată, până în momentul de faţă, la 26 de persoane, mai mult sau mai puţin cunoscute.

Potrivit informaţiilor primite de la Manuela Ghiuruţan, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău, 26 de persoane au primit până acum distincţia de cetăţean de onoare al municipiului. Printre ei se numără Mugur isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, caricaturistul Ştefan Popa Popa s, Gheorghe Tadici, fostul selecţioner al naţionalei de handbal feminin şi cunoscutul arheolog Nicolae Gudea.


Înafara numelor arhicunoscute, municipalitatea a mai acordat „cea mai cea mai înaltă distincţie care se poate acorda unei persoane de către Consiliul local” şi unor persoane,  care nu se pot lăuda cu aceeaşi notorietate -  Florian Pop (matematician care predă la universităţi în SUA), Coriolan Codrean (fost veteran de război) sau   Eva Lako (cercetător şi arheolog).


Gratis pe Transurbis


Înafară de diploma de cetăţean de onoare a municipiului Zalău şi plachetele cu emblema oraşului, persoanele care primesc această distincţie mai pot primi o serie alte beneficii din partea Consiliului Local.


Astfel, cetăţenii de onoare se pot plimba gratuit pe autobuzele de la Transurbis (operatorul de transport în comun), au 50 la sută reducere la apă, canal, termoficare şi pot beneficia, la propunerea primarului şi  cu aprobarea Consiliului local, de atribuirea în proprietate a unei suprafeţe de teren de până la 500  de metri pătraţi, în intravilanul municipiului.


Tadici – onoare fără pretenţii


Gheorghe Tadici a primit diploma de cetăţean de onoare al Zalăului în 1996, în acelaşi an cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. „Gestul autorităţilor a fost onorant şi măgulitor, în acelaşi timp. Distincţia a venit de la concetăţenii mei, din oraşul în care am trăit şi m-am dezvoltat din punct de vedere profesional. Prin rezultatele obţinute ca antrenor al echipei de handbal, am încercat să creez o imagine pozitivă, atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţ”, explică Gheorghe Tadici.


În privinţa beneficiilor de care s-ar fi putut bucura, Tadici susţine că „nu a cerut niciodată nici măcar o scobitoare” şi că a rămas doar cu diploma. „Dar pentru mine e mai mult decât suficient că mi-a fost recunoscută munca pe care am depus-o şi prin care am făcut oraşul cunoscut”, mai spune fostul selecţioner al naţionalei de handbal feminin.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite