Ionuţ Tamba, tânărul din Zalău acuzat de trafic de droguri, rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins, vineri, apelul împotriva măsurii arestului preventiv dispuse de Tribunalul Sălaj în cazul  lui Ionuţ Tamba, tânărul din Zalău acuzat de trafic de etnobotanice.

Ionuţ Tamba, tânărul din Zalău reţinut în 22 iunie de procurorii DIICOT pentru trafic de etnobotanice, va rămâne în continuare după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, vineri, recursul depus de avocaţii tânărului de 20 de ani, astfel că Tamba va mai rămâne după gratii până aproape de finele acestei luni.

„Nu pot, deocamdată, să comentez decizia instanţei, pentru că nu am văzut motivarea. Cert este că hotărârea este definitivă. Cel mai probabil, vom încerca alte modalităţi de a-l elibera din arest pe clientul nostru. Putem cere, printre altele, înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea sau ţara”, explică Robert Balogh, unul din avocaţii lui Tamba.

Ionuţ Tamba a fost reţinut în 22 iunie pentru 24 de ore, în aceeaşi zi fiind prezentat Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanţa a admis cererea DIICOT, tânărul fiind arestat preventiv pentru  săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept, fapta fiind comisă în formă continuată, ce se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit procurorilor, Tamba a vândut etnobotanice la zeci sau poate chiar sute de tineri din municipiul Zalău şi din judeţul Sălaj. Chiar în ziua în care a fost prins în flagrant, Tamba vânduse câteva plicuri de etnobotanice unui copil de numai 13 ani, în faţa şcolii Simion Bărnuţiu, din municipiu.

Citeşte şi

VIDEO:Tânărul din Zalău săltat de mascaţi pentru trafic vindea periculoasele substanţe chiar şi unor copii. Vezi imagini de la reţinerea lui

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite