„Iobagii” de la Spitalul din Zalău s-au răsculat spontan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii spitalului sunt nemulţumiţi de diminuările salariale şi de tăierea bonurilor de masă
Angajaţii spitalului sunt nemulţumiţi de diminuările salariale şi de tăierea bonurilor de masă

Nemulţumiţi de diminuările salariale şi de tăierea bonurilor de masă, angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean Zalău şi-a întrerupt  astăzi, vreme de o oră, activitatea. Potrivit declaraţiilor făcute de Vasile Cristea, liderul de sindicat al unităţii, colegii săi s-au săturat să fie trataţi precum „iobagii” şi aşteaptă autorităţile la negocieri, în caz contrar greva spontană ar putea fi urmată de una genera

Vasile Cristea, liderul de sindicat pe spital şi vicepreşedinte al Sindicatului Sanitas, filiala Sălaj, ne-a declarat că protestul de astăzi ar trebui să constituie un avertisment pentru autorităţile naţionale şi cele judeţene.

„Nu mai putem lucra în aceste condiţii şi cu salarii de mizerie. Eu am lucrat 28 de zile luna trecută şi am primit mai puţin de 1650 de lei. Pe lângă faptul că ne-au fost reduse salariile, am rămas şi fără bonuri de masă. Nu mai suportăm să fim trataţi ca nişte iobagi”, spune Cristea.

Mai mult, liderul sindical susţine că colegii săi, mai ales cei din compatimentul TESA, se tem că vor fi disponibilizaţi, în perioada imediat următoare.
„Se  anunţă restructurări, iar oamenii se tem pentru joburile lor. Noi nu ne dorim să continuăm protestele pentru că suntem conştienţi de impactul negativ al întreruperilor de activitate asupra pacienţilor, care de altfel n-au nicio vină”, adaugă Cristea.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite