Ioan Briscan, profesor de matematică la Colegiul Naţional Silvania Zalău, şi-a pus capăt zilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Briscan, profesor de matematică la Colegiul Naţional Silvania (CNS), cel mai renumit liceu din Sălaj, şi-a pus aseară capăt zilelor.Profesorul era bolnav de diabet, iar din luna octombrie 2010 intrase în concediu medical. Dascălul a fost găsit spânzurat ieri după amiază.

Şoc în lumea învăţământului sălăjean. Ioan Briscan, de 58 de ani,  unul dintre cei mai apreciaţi profesori de matematică din judeţ, şi-a pus ieri seară capăt zilelor.

“Poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, că în podul unui bloc din Zalău a fost descoperit un bărbat spânzurat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constat suicidul, trupul neînsufleţit fiind trimis pentru examenul medico legal. Până în momentul de faţă, nu există suspiciuni cu privire la o posibilă agresiune”, explică Tincuţa Dumuţa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

“S-a prăbuşit unul din stâlpii liceului”

Vizibil afectat de vestea cutremăratoare a dispariţiei colegului său, Vasile Bulgărean, directorul CNS, a declarat, în exclusivitate pentru reporterul Adevărul de Seară, că nimeni nu se aştepta la acest gest extrem din partea lui Ioan Briscan.

“Domnul profesor era unul din “stâlpii” acestui liceu. Practic, viaţa domniei sale a fost strâns legată de cea a Colegiului Naţional Silvania. Ioan Briscan a fost elev al acestui liceu, iar din 1976, imediat după absolvirea facultăţii s-a întors aici ca dascăl. A pregătit, de-a lungul vremii, zeci de generaţii de elevi, unii dintre ei devenind olimpici naţionali şi internaţionali. Ne bazam pe el în toate activităţile şcolare şi extraşcolare. Suntem de-a dreptul şocaţi de această ştire”, spune Bulgărean.

Învins de boală şi probleme financiare

Ioan Briscan ducea de mai mulţi ani pe picioare un diabet, care devenise, în ultima vreme extrem de supărător. “Domnul profesor ne spunea că nu mai poate dormi noaptea. Aşa că şi-a luat concediu, încă din luna octombrie a anului trecut. Dacă în primele săptămâni şi luni, după ce a intrat în concediu,  ne căuta frecvent, dar apoi contactul cu şcoala a devenit din ce în ce mai rar. În urmă cu două săptămâni ne-am întâlnit la secretariat. Se plângea de dureri insuportabile de cap şi spunea că nu mai poate dormi noaptea.”, adaugă directorul CNS.

Apropiaţi ai profesorului, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-au declarat că dascălul avea şi probleme finaciare, având probleme cu plata unui credit pe care l-a contractat anii trecuţi pentru o construi o clădire în Cluj.

image

Ioan Briscan era căsătorit, avea doi copii şi un nepot.Cel mai probabil, dascălul sălăjean va fi îngropat în   Meseşenii de Sus, comuna în care s-a născut.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite