Invitaţie: zălăuanii aşteptaţi la o demostraţie de dans sportiv susţinută de campioni naţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demostraţia  va avea loc în data de 19 noiembrie, de la ora 18,00, în sala de sport a Colegiului Naţional Silvania
Demostraţia va avea loc în data de 19 noiembrie, de la ora 18,00, în sala de sport a Colegiului Naţional Silvania

Părinţii  care doresc să-şi înscrie copiii la cursuri de dans sportiv  au ocazia de a participa gratuit la  o demonstraţie de dansuri, realizată la Zalău, de campioni naţionali, elevi ai Clubului Sportiv „Quasar” Oradea. Demostraţia va avea loc, în data de 19 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Naţional „Silvania”,  începând cu  ora 18,00.

Direcţia Judeţeană pentru sport şi Tineret (DJTS) Sălaj, în colaborare cu Clubul Sportiv „Quasar” Oradea desfăşoară la Zalău  cursuri de dans sportiv. În acest sens pentru a arăta ceea ce implică dansul sportiv, celor interesaţi sau pasionaţi de acest sport, organizatorii vor realiza şi o demonstraţie în urma căreia doritorii se vor putea înscrie la cursuri. „ Prin acest demers încercăm să descoperim şi să promovăm copiii şi tinerii pentru sportul de performanţă. Vom organiza o demostraţie pentru ca cei interesaţi să vadă cu exactitate ce înseamnă dansul sportiv, care  este o premieră  în municipiul nostru” a precizat Adrian  Fărcaş, directorul executiv al DJTS Sălaj..

Demostraţie  realizată de campioni naţionali

În cadrul demostraţiei vor fi prezentate toate cele zece dansuri de competiţie, într-un program susţinut de trei perechi de tineri. Este  vorba despre  perechea Adelin Paina –Bogdana Busuioc,  copii în vârstă de 11 ani câştigători la nenumărate competiţii naţionale şi internaţionale în Ucraina, Serbia, Ungaria, Slovacia; George Gug – Rebeca Cuciula, copii în vârstă de 11 ani, campioni naţionali  în anul 2010, pereche cu palmares internaţional, câştigători la competiţii din Italia, Germania, Austria, Germania, Ungaria, Slovacia, Serbia, Croaţia, Ucraina, Moldova etc; şi Călin Bochiş- Anita Berecz, pereche reprezentativă  a României, care a obţinut de două ori titlul de campioni naţionali, participanţi la două campionate europene şi trei campionate mondiale, situaţi în primii 150 în clasamentul mondial.  Aceştia sunt şi antrenori ai clubului. 

 Cursuri de dans sportiv pe categorii de vârstă

În urma  demostraţei, cei interesaţi se vor putea înscrie la cursuri, acestea se vor desfăşura săptămânal, în zilele de luni şi miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe categorii de vârstă, după cum urmează:  grupa de vârstă 5-9 ani, de la ora 16,00; grupa de vârstă de la 10- 12 ani, de la ora 17,00; grupa de vârstă 12-14 ani de la ora 18,00; grupa de vârstă 15-20 de ani de  la ora 19, 00. Pentru grupa  cu vârsta de peste 20 de ani cursurile vor fi organizate tot în zilele de luni şi miercuri de la ora 20,00.


Dansul sportiv este format din două secţiuni: standard şi latino. Dansurile care alcătuiesc secţiunea standard sunt : vals lent, tango, vals vienez, slow fox şi quick step. În componenţa secţiunii latino se regăsesc dansurile. Samba, cha-cha, rumba, paso doble şi jive.

Potrivit organizatorilor în planurile de viitor, în toamna anului 2012, pe plan local se va organiza Campionatul Judeţean de Dans Sportiv. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite