Invitaţie: Zălăuanii aşteptaţi la lansare de carte şi recital de pian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc în data de 23 februarie, de la ora 17,00, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean
Evenimentul va avea loc în data de 23 februarie, de la ora 17,00, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean

Zălăuanii sunt aşteptaţi la o nouă lansare de carte: „Literatura rezistenţei la totalitarism” – Imelda Chinţa.

Lansarea va avea loc joi, 23 februarie, începând cu ora 17,00 în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, prilej cu care cei prezenţi vor putea lua parte şi la un recital de pian susţinut de eleva Amalia Matyas. Evenimentul  este organizat de Consiliul Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Volumul semnat de Imelda Chinţa, „Literatura rezistenţei la totalitarism”, profesor de limba şi literatura română la Colegiul  Naţional Silvania - Zalău şi redactor asociat la revista de cultură „Caiete Silvane”, a apărut la Editura Eikon în anul 2011.
 
Imelda Chinţa

S-a născut  la data de 15 mai 1975 la Braşov. Clasele primare le-a urmat la Zalău, la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Nr.1 şi la Şcoala „Simion Bărnuţiu”. În perioada 1989-1993 a fost elevă a Liceului Teoretic Zalău- secţia filologie. În anul 2002 a absovit cursurile universitare a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii de Nord, Baia Mare, secţia Română Engleză. În anul 2010 obţine titlu de doctor în filologie. Un an mai târziu, în  2011 îşi publică teza de doctorat, „Literatura rezistenţei la totalitarism”, la Editura Eikon, Cluj-Napoca. În perioda 2006-2010 a publicat diferite studii, recenzii şi cronici literare în reviste de specialitate : „Caiete Silvane” – Zalău; „Nord literar” - Baia Mare; „Vatra Veche” - Târgu-Mureş;  „Poesis”  -Satu Mare;  „Familia” – Oradea şi „Steaua” - Cluj-Napoca. 


Din anul 2009 este colaborator permanent al revistei „Caiete Silvane” - Zalău, şi membru în colectivul de redacţie.
   

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite