Învaţă să faci sport chiar de la campioni. Vezi unde te poţi înscrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început înscrierile la secţiile de sport de la Clubul Sportiv Municipal şi la Palatul Copiilor. Copiii şi tinerii pot face aici, gratuit, atletism, tenis, tenis de masă, box, lupte şi radioamatorism. Unii dintre antrenori sunt foşti campioni naţionali şi mondiali, cum este cazul lui Gheorghe Guşet, antrenor de aruncări la CSM.

Copiii şi tinerii din Zalău , şi nu numai, sunt aşteptaţi zilele acestea la Clubul Sporitv Municipal (la stadion) şi la Palatul Copiilor, pentru a se înscrie la secţiile şi cercurile cu profil sportiv de aici. Ei pot practica aici, gratuit, atletismul, tenisul, tenisul de câmp, boxul, luptele şi radioamatorismul.
Potrivit reprezentantului CSM Zalău, Vasile Ştreang, pentru secţia de atletism se pot înscrie băieţi şi fete care au împlinit cel puţin opt ani. Ei se vor antrena cu multiplul campion naţional şi mondial Gheorghe Guşet şi cu antrenoarea acestuia, Lorena Boberschi,  dacă vor alege specializarea aruncări, şi cu Mirel Seişan, dacă le place să alerge.

La box, vârsta minimă necesară este de 10 ani. Sportivii sunt antrenaţi aici de Ioan Dragoş şi de Ioan Popa, acesta din urmă formând grupe în special de fete.

Tot 10 ani este vârsta minimă şi la lupte, unde antrenori sunt Gheorghe Panc şi Cristian Crişan.

Tenis (de câmp) se face de la vârsta de opt ani cu antrenorul Constantin Carp, iar tenis de masă cu Victor Puie şi cu Augustin Mureşan.

La radioamatorism sunt aşteptaţi copii cu vârsta de cel puţin 10 ani.

Înscrierile pentru CSM se fac în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, la sediul clubului, iar după ora 16.00 cei interesaţi se pot adresa direct antrenorilor (care sunt în fiecare după-amiază la stadion, cu excepţia celui de la tenis, care se află pe baza Primăriei de lângă Sala Sporturilor). Nu există un număr limită de locuri.

Tenis, karting, navomodelism şi şah la Palatul Copiilor

Sport se poate face, tot gratuit, şi la Palatul Copiilor. Aici sunt organizate cercurile de tenis – profesor Mihai Anca), karting – Szabo Zoltan, navomodelism – Marius Cristinel Pop şi şah – Maria Moldovan. Antrenamentele sunt astfel programate încât să nu se suprapună cu orarul şcolilor. Înscrierile pentru cercurile de aici se fac până la 1 octombrie la secretariatul instituţiei.

Tot mai puţini copii fac sport

Chiar dacă spune că, cel puţin la tenis şi tenis de masă, numărul sportivilor a crescut în ultimii ani, Ştreang spune că, per ansamblu, numărul copiilor care vin să facă sport este tot mai mic.„Este din ce în ce mai greu să aduci copiii în sălile de sport. Şi chiar dacă vin, când dau un pic de greu renunţă”, spune el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite