Îngheţarea pensiilor este ilegală. Opoziţia le garantează pensionarilor succesul în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mirel Taloş spune că îngheţarea pensiilor este ilegală
Deputatul Mirel Taloş spune că îngheţarea pensiilor este ilegală

Intenţia anunţată a Guvernului Boc de a nu indexa pensiile în 2012, intenţie confirmată joi, pe postul public de televiziune, şi de preşedintele Traian Băsescu, duce Executivul în zona ilegalităţii. Cel puţin asta susţin reprezentanţii opoziţiei, care spun că indexarea este prevăzută de Legea pensiilor.

"Atragem atenţia asupra faptului că îngheţarea pensiilor este o măsură ce contravine Legii pensiilor, pe care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea, şi care obligă guvernul să indexeze pensiile cu rata inflaţiei şi să le crească cu 50 la sută din creşterea salariului mediu din anul precedent", a declarat vineri, 28 octombrie, Mirel Taloş, deputat în Parlamentul României din partea PNL Sălaj.

El spune că această obligativitate de a indexa pensiile provine din punctul (2) al art.102 al legii, care prevede că "valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent".
Taloş afirmă că "niciun judecător din România, în faţa acestui articol de lege, nu va putea da altă soluţie decât în favoarea pensionarilor care îşi vor cere dreptul în instanţă".

 "Am văzut că aseară domnul Băsescu a declarat că dacă judecătorii vor da dreptate pensionarilor, să indice şi sursa de plată a banilor. Judecătorii nu au cum să nu dea dreptate pensionarilor, pe o lege pe care guvernul Boc şi-a asumat răspunderea. Guvernul încalcă o lege proprie şi dovedeşte faptul că în continuare îi tratează pe pensionari ca pe asistaţi sociali şi pensia ca pe o politică socială, şi nu o asigurare, aşa cum este", a adăugat deputatul.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite