"Infractorii" din piaţa din Zalău: o femeie cu o plasă de fasole şi alta cu un pumn de zmeură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au pornit la vânătoare de falşi producători agricoli. În plasa lor au căzut câteva femei amărâte care au venit de la ţară să îşi vândă, pe bani mărunţi, ce au mai găsit prin grădină. Se pare că femeile nu sunt decât victimele unui război mai vechi între en-gross-iştii locali şi producătorii din sud.

Poliţiştii de la Municipiu au prins ieri în Piaţa Agroalimentară din Zalău 12 persoane care vindea la mese fără a avea certificate de producător, aşa cum cere legea. Ei a fost amendaţi de poliţişti, aceeaşi măsură aplicându-se şi în cazul administratorului pieţei care, potrivit poliţiştilor, avea obligaţia să verifice dacă vânzătorii au certificatele de producător cerute de lege şi să îi scoată din piaţă pe cei găsiţi fără aceste documente. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 9.000 de lei - se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

De cealaltă parte, Aurel Bican, directorul Direcţia Generale Administraţia Domeniului Public (de care aparţine şi Administraţie Pieţii Centrale a oraşului), susţine că va contesta amenda  primită de administrator întrucât nu s-au respectat procedurile. "În fiecare dimineaţă, producătorii se înregistrează la Adminsitraţia Pieţei după care administratorul merge pe la fiecare masă şi, pe baza certificatului de producător, încasează taxa zilnică. Poliţiştii au venit înainte de ora la care se face, în mod normal această verificare şi, în plus, nu au informat administratorul despre control", explică Bican. În legătură cu persoanele prinse fără certificat, Bican spune că în majoritatea cazurilor a fost vorba despre producători care tocmai îşi preschimbă certificatul, acum fiind perioada în care are loc această procedură. "E-adevărat, am auzit că a fost prinsă şi o amărâtă de femeie cu o plasă de fasole, alta cu o legătură de pătrunjel şi una cu două flacoane de zmeură, care probabil nu avea deloc certificat", a mai adăugat directorul.

Dintre cei găsiţi fără certificat, unul singur nu este din Sălaj. Este vorba despre un producător din Teleorman, care nu avea la el, în acel moment, certificatul de producător.

Oamenii spun că toată agitaţia a pornit de la en-gross-iştii locali care, nemulţumiţi că, din cauza preţurilor scăzute cu care vin la Zalău producătorii din sud, trebuie să lase şi ei din preţ, ar fi făcut sesizare la poliţie, în speranţa că oamenii legii vor prinde "concurenţa" fără acte.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite