Infracţionalitatea creşte. Şapte infracţiuni în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar două zile , în perioada 9-10 noiembrie, poliţiştii din raza localităţii Jibou şi a posturilor arondate au reuşit  prindă mai mulţi infractori şi au aplicat amenzi de aproximativ 17.000 de lei celor „certaţi cu legea”. Furturile din locuinţe, comerţul illicit dar şi  nerespectarea regulilor şi normelor de circulaţie rutieră ale unor conducători auto aflaţi în trafic au fost principalele abateri constatat

Potrivit unor informaţii furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Sălaj, în timpul acţiunii, au fost controlate 22 de societăţi comerciale, 13 baruri şi 170 de autovehicule. De asemenea 175 de persoane au fost legitimate iar 12 dintre acestea au fost conduse  la secţia de poliţie pentru stabilirea identităţii. În total poliţiştii  au  constatat  şapte infracţiuni, au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale  în valoare de 16.872 de lei,  au testat 27 de conducători auto cu aparatul alcooltest, au reţinut două premise de conducere şi au identificat şi  persoană  dată în urmărire.  

Hoţ la 17 ani

În noaptea de 8 noiembrie, lucrătorii Formaţiunii de Investigaţii Criminale din Jibou au identificat, pe strada Stejarilor, un tânăr, în vârstă de 17 din ani din oraş, care a pătruns prin escaladare, în curtea  unui imobil de unde a sustras dintr-o anexă trei motoare electrice în valoare de 900 de lei. Potrivit IPJ Sălaj, prejidiciul nu a fost recuperat.

Dispărută de la domiciliu

Pe raza oraşului, poliţiştii au identificat o tânără din Şoimuş, comuna Someş Odorhei, care fusese dată în urmărire de IPJ Sălaj, întrucât a dispărut de la domiciliu în luna martie 2011. Fata a fost încredinţată mamei sale.

Prejudiciu de 2.000 de lei

Potrivit IPJ Sălaj, în cadrul acţiunii, au fost identificaţi suspecţii  unui furt  comis în data de  6 noiembrie. Aceştia,  C.A., 34 de ani şi B.C., 27 ani, ambii din Năpradea,  au sustras o oglindă retrovizoare de pe autoturismul unui proprietar din Someş Guruslău, apoi au distrus portierele faţă şi parbrizul autovehiculului, cauzând un prejudiciu de 2.000 lei.

Au furat miere de albine în valoare de 5.000 de lei

Cinci tineri cu vârste cuprinse  între şapte  şi zece ani, din localitatea Voievodeni, comuna Dragu, au fost  identificaţi de poliţişti ca autori a unui furt în valoare de 5.000 de lei.  Aceştia au sustras în cursul lunii iulie din gospodăria unui localnic faguri şi miere de albine. Un alt tânăr de 14 ani,  tot din localitatea Dragu, a fost prins de poliţişti, după ce a sutras o bicicletă în valoare de 500 de lei ,de la un localnic din Hida.

Contrabandă cu ţigări

Pe raza localităţii Traniş, comuna Năpradea, poliţiştii au prin o femeie din Baia Mare, care comercializa ţigări marca Viceroy, de provenienţă Ucraina. Oamenii legii au ridicat, în vederea confiscării, 1.200 de  bucăţi ţigarete. Femeia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi comercializare de produse accizabile, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Windows XP fără licenţă

Poliţişti din cadrul  Formaţiunii de Investigare a Fraudelor şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale, cu ocazia verificărilor la sediul unei societăţi comerciale, au constatat că B.I., 45 ani, din Jibou, în calitate de administrator al firmei ce are ca obiect de activitate  comerţul cu autovehicule, în perioada iulie – noiembrie 2011, a folosit neautorizat sistemul Windows XP pe calculatorul societăţii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite