Inconştienţă: Au distrus o porţiune de cale ferată pentru a o vinde pe bucăţi la fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea ferată "atacată" de hoţi era în stadiu de conservare
Calea ferată "atacată" de hoţi era în stadiu de conservare

"Isprava" aparţine unor tineri din localitatea Motiş, prinşi la sfârşitul săptămânii trecute de un echipaj de jandarmi din cadrul subunităţii Cehu Silvaniei ce se afla în timpul unor misiuni specifice.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, cei doi - Z.M, de 30 de ani, şi Z.A., de 28 de ani, din localitatea Motiş - au pătruns fără drept în zona de siguranţă a căii ferate, între staţiile CF Cehu Silvaniei – CF Ulmeni, pe raza localităţii Motiş , de unde au sustras componente de cale ferată. Cu ajutorul unor unelte specifice au reuşit să dezasambleze componente de cale ferată, reprezentând dispozitive contrafugirii şi plăcuţe metalice de prindere a şinelor, cu scopul de a fi valorificate la un centru de colectare a fierului vechi.

În cauză, pe numele făptuitorilor jandarmii au întocmit  actele de constatare a infracţiunilor de furt al unor instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar şi pătrunderea fără drept în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice, fapte  prevăzute art. 209 alin. (3) lit. f Cod Penal, respectiv de art. 4, alin. 1 din Legea 289/2005. Dosarul cu actele de constatare a infracţiunii urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite