Începe distribuirea alimentelor de la UE. Vezi ce se dă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste cinci mii de zălăuani care au dreptul la produsele gratuite acordate în fiecare an prin Programul European de Distribuire a Alimentelor vor putea merge, începând de luni, să şi le ridice.

Deşi în majoritatea localităţilor din judeţ şi din ţară distribuirea alimentelor a început, parţial, de mai multe săptămâni, în Zalău ajutoarele de la Uniunea Europeană se vor împărţi beneficiarilor abia de vineri, şi asta deoarece primăria a decis să se aştepte sosirea tuturor produselor, pentru a nu-i chema pe oameni de două ori la centrul de distribuire.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Zalău, Manuela Ghiuruţan, de aceste ajutoare vor beneficia, în Zalău, 5224 de persoane. Este vorba despre persoane cu venit minim garantat, pensionari cu pensie până la 400 de lei - inclusiv copiii şi tinerii orfani care beneficiază de pensie de urmaş până la 400 de lei, şomeri în plată şi  persoane încadrate în gradul I şi II de handicap. Punctul de distribuire este situat pe strada Gheorghe Doja, zona bl. D115,  şi are un program de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

Pachetele conţin făină albă - 16 kilograme, şase kilograme de făină mălai , 1,2 kilograme de paste făinoase, 600 de grame de biscuiţi,  şapte kilograme de orez, patru gilograme de zahăr, şapte litri de ulei, fasole boabe - un kilogram, mazăre conservă – două cutii, roşii la conservă – două cutii şi o cutie de bulion.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite