Începe cursa tăierilor din lista electorală. Vezi ce categorii de români dispar din liste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Listele trebuie reactualizate până în 27 august
Listele trebuie reactualizate până în 27 august

Nouă categorii de sălăjeni vor fi şterşi de pe listele electorale în urma unei reactualizări ce are loc zilele acestea în judeţ şi în întreaga ţară.

Reactualizarea listelor electorale se face în baza unei machete transmise de Guvern. Potrivit precizărilor primite de la purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Oana Ciobanu, macheta cuprinde nouă rubrici, corespunzătoare tot atâtor categorii de date cerute zilele acestea primăriilor. Astfel, primăriile vor transmite date referitoare la persoanele decedate, la cele care şi-au pierdut dreptul de a vota (prin sentinţe judecătoreşti), informaţii despre sălăjenii care au obţinut statutul de cătăţean român cu domiciliul în străinătate dar şi despre cei care au pierdut cetăţenia română. Mai sunt solicitate, de asemenea, date despre persoanele al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit, dar şi despre persoanele care şi-au schimbat domiciliul, fără a fi radiate din listele electorale ale localităţii anterioare.


O categorie aparte cerută în macheta transmisă de la Bucureşti este cea referitoare la persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr care nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi cu numărul de camere al imobilului (pentru depistarea eventualelor situaţii de genul celei din capitală, în care la aceeaşi adresă figurau cu domiciliul sute de persoane).


Primăriile vor trebui să transmită date şi în ceea ce-i priveşte pe cei care şi-au schimbat numele după căsătorie sau divorţ pe cale administrativă. Nu în ultimul rând, vor fi raportate şi persoanele cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate.


Primăriile au termen să transmită aceste date până cel târziu în 24 august. Instituţia Prefectului trebuie să finalizeze centralizarea datelor la nivel de judeţ până în 27 august.


Pe listele pentru referendumul din 29 iulie au fost înscrişi, în Sălaj, 201.134 de alegători.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite