Începe „Marea Recrutare“ a viitorilor liceeni. Vezi cu ce oferte vin liceele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceele din judeţ le oferă celor 2.773 de absolvenţi de clasa a VIII-a 3.030 de locuri în clasa a IX-a. Unităţile de învăţământ liceal îşi vor prezenta de mâine oferta în cadrul unui târg educaţional, ce va fi găzduit de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian“ Zalău.

101 clase. Cu atât şi-au propus să funcţioneze, din toamnă, liceele şi grupurile şcolare din Sălaj. Pentru a şi avea elevi în aceste clase şi pentru a-şi păstra, în acest fel, catedrele, liceele au început să-şi prezinte oferta de şcolarizare viitorilor liceeni. Mâine, reprezentanţii tuturor liceelor din judeţ vor fi prezenţi, cu standuri, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Aici, timp de trei zile, va avea loc un târg al ofertei educaţionale, organizat de Inspectoratul Şcolar.

Oferta de CNS

Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan afirmă că liceul considerat a fi cel mai titrat din judeţ, Colegiul Naţional „Silvania”, oferă anul acesta 270 de de locuri – patru clase de matematică – informatică, una de matematică – informatică în limba maghiară, una de matematică-informatică în limba engleză, două de ştiinţe ale naturii (una în limba română, alta în maghiară) şi una de filologie. Absolvenţii de clasa a VIII-a care se gândesc să se înscrie aici trebuie să ştie că anul trecut, pentru a intra în clasa de matematică – informatică în limba engleză aveau nevoie de o medie de admitere de cel puţin 9,42, iar pentru clasa de filologie în limba română, minimum 9,28.

La Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău sunt puse la bătaie 210 locuri, din care 30 sunt la profilul pedagogic, 150 sunt la filologie şi 30 sunt pentru clasa de ştiinţe sociale. Ultima medie cu care s-a intrat anul trecut aici a fost 7,17 – în clasa de filologie în limba germană.

„Alesandru Papiu Ilarian“ are cea mai bogată ofertă

Cele mai multe locuri, 300, le oferă Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian“. Instituţia vrea să adune elevi pentru trei clase de economic, pentru două de matematică – informatică, două de electronică – automatizări, tot două de mecanică şi una de electromecanică. La clasele de economic, ultima medie cu care s-a intrat anul trecut a fost 8,21, însă la mecanică a fost suficientă şi o medie de peste 5,92.

Pentru sportivi, Liceul „Avram Iancu“ are 30 de locuri, iar pentru artişti, Liceul „Ioan Sima“ şcolarizează tot 30 de elevi, 15 la muzică şi 15 în arte plastice. La capitolul religie, ortodocşii au „rezevate” la Seminarul Teologic 30 de locuri, în timp ce Liceul Reformat „Wesselenyi“ îşi propune să adune 90 de elevi.


Decizia – până la sfârşitul lunii

Viitorii liceeni trebuie să se decidă ce liceu aleg până în 29 mai, când începe completarea opţiunilor în fişele de înscriere. Ceva mai repede trebuie să se mişte cei care au de susţinut probe de aptitudini (învăţământul pedagogic, de artă, sportiv şi religios), care trebuie să se înscrie la aceste probe din 27 mai.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite