Începe Festivalul Verii. Vezi programul complet al evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică este ziua folclorului
Duminică este ziua folclorului

La Zalău începe astăzi Festivalul Verii, eveniment ce reuneşte, anul acesta, Zilele Cetăţii (cunoscute în popor ca Zilele Zalăului) şi un Festival al Berii organizat în premieră în oraşul nostru de o firmă din Iaşi.

Dincolo de tarabele cu mici şi bere şi standurile comercianţilor şi ale meşterilor populari, ce vor împânzi de astăzi, 2 august, Bulevardul Mihai Viteazul, din zona Perla până la Complexul Silvania, evenimentul aduce zălăuanilor mai multe spectacole şi concursuri ce vor avea loc, în fiecare dintre cele patru zile, cu începere de la ora 18.00. Locul stabilit pentru aceste activităţi este scena care, anul acesta, nu va mai fi amenajată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, ci pe platoul din faţa Prefecturii.


Programul zilei de azi, 2 august, include, astfel, între orele 18.00 şi 19.00, concursuri şi animaţie la scenă, iar de la ora 19.00 vor avea loc spectacole de karaoke, ce se vor întinde până în jurul orei 23.


Vineri, 3 august, concursurile şi animaţia la scenă sunt programate a avea la loc între 18.00 şi 18.30. De la 18.30, pe scena de pe platou începe un concert susţinut de elevii Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău, după care în spectacol intră Camerata Academica Porolissensis, Corul Mezzoforte al casei Municipale de Cultură şi Ansamblul Mugurelul. Între 19.00 şi 21.00 este programat un spectacol prezentat de Palatul Copiilor Zalău, seara de vineri încheindu-se cu un concert susţinut de trupa „Fără Zahăr”, ce va începe de la ora 21.50 şi se va încheia la 23.00.


Sâmbătă, 4 august, de la 18.00 la 19.00 vor avea loc aceleaşi concursuri şi animaţii la scenă, după care, timp de o oră, zălăuanii îşi vor putea demonstra calităţile vocale în cadrul unui spectacol de karaoke. De la 20.00, pe scenă vor urca olimpicii Zalăului, care vor fi premiaţi de Primărie pentru performanţele lor. Imediat după festivitatea de premiere este programat un concert susţinut de trupa Bandidos, iar de la ora 22.00 intră în scenă cei de la Hi-Q. Seara de sâmbătă se încheie exploziv cu un foc de artificii, programat pentru ora 23.00.


Duminică, 5 august, este ultima zi de sărbătoare şi este rezervată exclusiv muzicii populare. Regalul folcloric va fi deschis de copiii de la Ansamlul Folcloric „Columna” al Casei Municipale de Cultură Zalău, care vine în faţa spectatorilor cu dansuri populare din diferite zone ale judeţului şi ale ţării, dar şi cu soliştii vocali Vlad Blaga, Vicenţiu Pop, Alexandra Teofana Iacob, Răzvan Meseşan, Ioana Lazăr, Deisa Buzgău, Daniela Otilia Stoica şi Alex şi Alexandra Chira.


După copii de la „Columna”, în scenă va intra Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum”, orchestra, dansatorii şi soliştii săi vocali Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling şi Ileana Domuţa Mastan.


Invitatele speciale ale serii folclorice sunt solistele Sava Negrean Brudaşcu şi Margareta Clipa.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite