Încep lucrările la Clădirea Transilvania. Vezi cine a câştigat licitaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea corpului C al Clădirii Transilvania va costa aproximativ 10 milioane de lei
Reabilitarea corpului C al Clădirii Transilvania va costa aproximativ 10 milioane de lei

Primăria Municipiului Zalău va preda luni, 12 martie, amplasamentul Clădirii Transilvania firmei care a câştigat licitaţia. Aceasta va avea la dispoziţie 18 luni din acel moment pentru a finaliza reabilitarea unei dintre cele mai vechi şi mai frumoase clădiri din oraş.

Proiectul de reabilitare a Clădirii Transilvania, imobil situat în centrul Zalăului şi aflat pe Lista Monumentelor Istorice (a fost construită în trei etape distincte, între anii 1830 - 1901), a ajuns la ultimul corp rămas nerestaurat - corpul C, care este şi cel mai vechi corp al clădirii. Potrivit informaţiilor prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă, de viceprimarul Daniela Coţa, luni, 12 martie va fi predat amplasamentul către firma care a câştigat licitaţia de execuţie. Este vorba despre firma de construcţii ACI Cluj, a cărei ofertă a fost selectată dintre cele şase depuse în cadrul licitaţiei organizate de primărie.

Primăria şi firma clujeană au semnat un contract de lucrări în valoare de 5.536.798 de lei, care se întinde pe o perioadă de 18 luni din momentul predării amplasamentului.

Reabilitarea corpului C al Clădirii Transilvania va însemna, în primul rând, redarea către publicul din Zalău a fostului cinema Libertatea, impunătoarea sală urmând să fie transformată într-o sala multifuncţională. Reabilitarea va viza inclusiv pictura murală a sălii, unică în oraş. Dincolo de fostul cinema de reabilitarea de ansamblu a clădirii, lucrările vor avea ca finalitate şi realizarea unui sistem de climatizare şi unul de alarmare în caz de incendii a imobilului, montarea unui lift şi a unei plăci liftante pentru persoanele cu handicap, dar şi lucrări în exterior - amenajarea aleilor, a curţilor interioare şi a parcului din faţă şi realizarea unei instalaţii de iluminat arhitectonic.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10.000.000 de lei, sumă asigurată dintr-o finanţare europeană (POR - Axa 1 - FEDR), dar şi din fonduri de la bugetul local şi de stat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite